VIDOR Fesztivál 2024

2024.08.30. 11:30

Szülinapi parti a fesztiválon

Aki egy óriási bulira vágyik, annak péntek este a belvárosban a helye!

Szon.hu

A Tornóczky All Access 22 órától a VIDOR Kertben játszik

Fotó: Vidor.eu

A nagyszínpad ma este hatalmas buli helyszíne lesz: itt kezdődik el a Sunshine FM születésnapi partija, melyen népszerű előadók és DJ-k szórakoztatják a közönséget. A nagyszínpadra 19 órakor érkezik a Tibi a hegyről, őket követi Gáspár Laci, a fellépők sorát a téren a Kozmix együttes zárja. A programok 23 órakor a ­VIDOR Kertben folytatódnak, a lemezjátszók mögött zenél majd DJ Vágó, DJ Olasz és DJ Váczy is. 

Versenyző, majd zsűritag

Gáspár Laci 2003-ban a családja unszolására indult el a Campona tehetségkutató énekversenyen, melyen 3. lett, pár hónappal később pedig benevezett a TV2 Mega- sztárba, amelyen elnyerte a „2004 Legjobb Férfihangja” címet. A verseny hónapokon át zajlott, s közben országos ismertségre és hatalmas rajongótáborra tett szert. 2004 októberében jelent meg első albuma Hagyd meg nekem a dalt címmel. Az album pár hét alatt aranylemez, később pedig platinalemez lett. A címadó 3 hétig vezette a VIVA TV hivatalos slágerlistáját, a Mahasz Editors’ ­Choice rádiós listáján 7 hétig volt első. Gáspár Laci szerepelt a Sztárban sztár harmadik évadában, amit meg is nyert, így ő lett 2015-ben „Magyarország legsokoldalúbb előadója”. Később az Álarcos énekes több évadában szerepelt zsűritagként, s az X-Faktor egyik mentoraként segítette a fiatal énekeseket. Az őt követő Kozmix hazánk első olyan együttese volt, amely a kilencvenes évek elején-közepén népszerű happy hardcore és rave stílusokat játszotta. Éppen emiatt a magyar Scooternek is hívták őket, de későbbi számaiknak köszönhetően megszabadultak ettől a sztereotípiától. Az együttes közel három évtizede alakult, s ahogy telt az idő, úgy lett a Kozmix is egyre „dallamosabb”, természetesen megőrizve az alapkoncepciót. 

Gáspár Laci
Fotó: MW-archív

Minőségi zene

A VIDOR Kertben 22 órától a Tornóczky All Access várja a zenekedvelőket: az együttest Tornóczky Ferenc gitáros több mint 25 év szakmai sikerrel a háta mögött 2022 nyarán alapította. A blues-rock zenekar vezetőjét olyan legendás bandákból ismerhetjük, mint a P. Mobil, a Hobo Blues Band, a Póka Egon Experience vagy a Garami Funky Staff. A formáció szeretne fontos üzeneteket, értékeket közvetíteni a fiatal nemzedéknek, s erőt adni annak a generációnak, amely minőségi blues-rock (Póka Egon, Tátrai Tibor, Deák Bill Gyula, László Attila, Hobo, Charlie) zenéken nőtt fel. 
„Mindenki látja, hogy merre halad a zene Magyarországon, de szerencsére a blues stílus egy olyan műfaj, ami régóta fent tudott maradni itthon. Dalainkat azoknak ajánlom, akik a mai napig szeretik ezeket a zenéket” – fogalmazott az alapító, Tornóczky Ferenc egy korábbi interjúban.  

Marilyn Monroe bőrébe bújik

Marilyn Monroe egy ikon. Egy nő, akinek a csillogás mellett az élet árny- oldalából is jutott. Nincs olyan ember a földön, aki ne tudná, ki volt. De tényleg ismerjük? Ma 20 órától a Szindbád Pódiumszínpadán Nyári Dia előadásából kiderül: az élete közelebb áll hozzánk, mint azt gondolnánk. „A monodráma szerintem az egyik legnehezebb, ha nem éppen a legnehezebb műfaj a színészi pályán. Nagy fába vágtuk a fejszénket, de az eddigi nézői vélemények alapján úgy néz ki, megbirkóztunk vele Varga Tamás barátommal – a rendező, a szerk. – írta közösségi oldalán Nyári Dia, aki a Bohém Pinceszínház produkciójában Marilyn Monroe bőrébe bújik.  

Nyári Dia  
Fotó: Vidor.eu

A VIDOR Fesztivál pénteki programja
Kossuth tér 
19 óra: Sunshine FM Birthday Night: Tibi a hegyről-, Gáspár Laci- és Kozmix-koncert 
Móricz Zsigmond Színház 
17 óra: Woody Allen: New York-i komédia, vígjáték, Szolnoki Szigligeti Színház, Krúdy Kamaraszínpad 
19 óra: Szajré, Thália Színház, nagyszínpad 
20 óra: Ki vagy, Marilyn?, Bohém Pinceszínház, Szindbád Pódiumszínpad 
VIDOR Kert 
16 óra: Kismalac és a farkasok, Kala- majka Bábszínház 
22 óra: Tornóczky All Access-koncert 
23 óra: DJ Olasz, DJ Váczy, DJ Vágó 
Városháza előtt 
17.30: All-in Music-koncert 

Az All-in Music a városháza előtt ad koncertet  
Fotó: Vidor.eu


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában