Kreatív foglalkozás

21 órája

Életre kelnek történelmünk hősei

A résztvevők pop-up képeslapokat készítenek: térbe helyezik a régmúlt legendás alakjait, hogy más szemmel lássák a világot.

Szon.hu

Megelevenedik a múlt

Fotó: kultura.hu

A magyar festőik szívügyüknek tekintették a sorsfordító történelmi események megjelenítését – ez annak a múzeumpedagógiai foglalkozásnak a kiindulópontja, amire szeptember 19-én, csütörtökön 8–12 óra között várják az érdeklődőket a Kállay Gyűjteményben. A résztvevők pop-up képeslapokat készítenek egyszerű technikával: térbe helyezik a régmúlt legendás alakjait, hogy más szemmel lássák a világot. A magyar történeti festészet kiemelkedő alkotásainak segítségével megelevenednek múltunk hősei, majd a közösen elkészített tárgyakon játékos formában ismét életre kelnek. A kreatív foglalkozás az 1100 éve Európában, 20 éve az Unióban programsorozat keretében jött létre, s kapcsolódik a Szépművészeti Múzeum Királyok, hősök, csaták – 1100 év Európában című művészettörténeti előadásához, amit ezen a napon 17 órától hallgathatnak meg az érdeklődők a Kállay Gyűjteményben. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában