Röplabda, női Extraliga, Fatum-Nyíregyháza

2 órája

Kaposvárra utazik a Fatum

Folytatódik a két csapat az elmúlt években megkezdett rivalizálása.

Jó szereplést vár a csapattól Tóth Fruzsina.

Fotó: Fatum-Nyíregyháza

A hétvégén folytatódik a női röplabda Extraliga. Ezúttal az ország másik végébe, Kaposvárra utazik a Fatum-Nyíregyháza csapata. Nem ígérkezik könnyű meccsnek a somogyiak elleni találkozó, de a MÁV Előre ellen mutatott játék az már több mint biztató volt.

Nem lesz könnyű mérkőzés

A Kaposvár a Nyíregyházához hasonlóan egy győzelemmel és egy vereséggel áll eddig a tabella harmadik helyén, nyertek az első körben a Szent Benedek ellen 3:0-ra, majd 3:1-re kikaptak Újpesten. A csapat három legponterősebb játékosa Tea Kojundzic, Jena Thana Fayad és Bruna Pezelj, kulcsfontosságú lesz az ő semlegesítésük. A somogyiak vezetőedzője az a Vincent Lacombe, aki korábban dolgozott Nyíregyházán is másodedzőként.

– Igazából úgy gondolom, hogy Békéscsabán tudtunk volna jobban is játszani – mondta el lapunk megkeresésére az idény első két meccséről a Fatum csapatkapitánya, Tóth Fruzsina. – Aztán itthon egy jó játékkal visszahoztuk a tüzet a csapatba. A MÁV Előre  ellen mutatott teljesítményre lehet építenünk. Fizikálisan még van hová fejlődni, erre helyezzük az edzéseken is a legfőbb hangsúlyt. Próbálunk egy kicsit erősödni, robbanékonyabbá válni, igyekszünk elkerülni a hullámvölgyeket, hogy ne legyenek játékbeli visszaesések, lefagyások. 

Egyértelmű, hogy nem lesz könnyű dolga a Kaposvár ellenében a csapatnak, a mérkőzés komoly koncentrációt, odafigyelést igényel.

– Oda kell figyelnünk, százszázalékosan be kell tartanunk a taktikát – folytatta a mérkőzés felvezetésével a csapatkapitány. – Remek az öltözőben a hangulat, sok a fiatal, akik mind egy nyelvet beszélnek, mégpedig a röplabda nyelvét. A Vasas mögött három-négy csapat szinte azonos képességekkel bír, így közöttük apróságok dönthetnek majd, én személy szerint bízom benne, hogy odaérhetünk a dobogóra.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában