Mellrák

2 órája

Rózsaszín séta a mellrák elleni küzdelem jegyében

Több száz résztvevő tűzte fel a rózsaszín szalagot Záhonyban.

Miklós István

Több százan tűzték fel a rózsaszín szalagot Záhonyban

Fotó: az önkormányzat

Az október 1985 óta a mellrák elleni küzdelem hónapja, és ez alkalomból világszerte hívják fel a figyelmet a betegség veszélyeire, továbbá a szűrővizsgálatok fontosságára. A megmozdulás jelképe a rózsaszín szalag, a remény szalagja. Ezt a szimbólumot több százan tűzték fel a napokban Záhonyban, ahol immár kilencedik alkalommal hívták fel a figyelmet a mellrák veszélyeire.

Fontos az önvizsgálat

A város önkormányzata hivatalos közösségi oldalán arról tájékoztatott, hogy 2015-ben csatlakoztak az eseményhez. Az idei „rózsaszín sétát” követően a művelődési ház és könyvtárban várták a résztvevőket, ahol dr. Szirmai Ágnes, a város háziorvosa tartott előadást az emlőrákról, és felhívta a figyelmet az önvizsgálatra és a szűrővizsgálatok fontosságára. Az előadást követően egy, a betegségen átesett hölgy beszélt a betegségéről, és arról, hogyan emelkedett felül a nehézségeken. A rendezvény résztvevőinek Csobainé Jánvári Orsolya védőnő emlőmulázs segítségével mutatta be a helyes önvizsgálatot – tették hozzá.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában