Kosárlabda, NB I/B Piros Csoport, Hübner Nyíregyháza BS

2024.09.16. 09:58

Idegenbeli győzelemmel zárult a felkészülés

Készen áll a bajnoki rajtra a Nyíregyháza.

Fotó: Hübner Nyíregyháza BS

Szombaton a Vasas Akadémia vendégeként játszotta utolsó felkészülési mérkőzését a Hübner Nyíregyháza BS.

Magabiztosan kezdtek a Cápák

Az elejétől kezdve fokozatosan növelte előnyét Merim Mehmedovic gárdája, a nagyszünetben már kilenc ponttal vezetett az egylet, majd a negyedik negyed elején közel húsz pont volt már a csapatok közötti differencia. A hazaiak ezt követően jöttek vissza kilenc-tíz pontra, ezt a különbséget viszont már megtartotta Blue Sharks a lefújásig.

A Nyíregyháza színeiben minden egészséges játékos pályára lépett és hozzátette a magáét. Remekül dobtak a srácok távolról, Boljos Mateja még a félpályán túlról is betalált. Az összecsapás jól szolgálta a felkészülést abból a szempontból is, hogy azt a kemény, jó iramú játékot mutatta a Vasas, ami jellemző rá.

A meccs legjobbja a gárda amerikai légiósa, a 22 pontig jutó Tyreke Locure lett, de Komma László (12 pont), Bonifert Bendegúz (12 pont) és Nagy Simon (11 pont) is átlépte a tíz dobott pontos álomhatárt.  

A találkozónak két hét múlva lesz „visszavágója”, az már a Continental Arénában, a bajnokság első fordulójában.

Mint ismert, az NB I/B Piros csoportjának mezőnye némiképp átalakult az előző szezonhoz képest. A PVSK-Panthers megnyerte a bajnokságot és feljutott az élvonalba, ahonnan a Kometa Kaposvári KK esett ki. A csoporttól búcsúzott a Budafok, valamint nem indul el a Cegléd. A Zöld-csoportot megnyerő Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia feljutott, ám a CKE-t nem helyettesíti senki, vagyis 13 csapat alkotja a mezőnyt. Emiatt minden fordulóban lesz egy szabadnapos gárda. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában