Labdarúgás, Nyíregyháza Spartacus

2024.08.18. 20:00

Pakson is kikapott a Szpari

A Puskás Akadémia elleni mérkőzéshez hasonlóan ismét korán hátrányba került Tímár Krisztián együttese.

Szon.hu

Tamás Olivér (33) szerezte a Szpari egyetlen találatát Pakson

Fotó: Kovacs Peter

Az élvonalbeli bajnokság 4. fordulójában a Paks vendége volt a Nyíregyháza Spartacus. A találkozó előtt egy perces gyászszünettel emlékeztek a csütörtökön elhunyt egykori szövetségi kapitányra,  Komora Imrére. Ismerősként tért vissza a vasárnapi mérkőzésre Beke Péter, Eppel Márton, Kesztyűs Barna, Tamás Olivér és Temesvári Attila, akik mindannyin Paksról érkeztek Nyíregyházára. A mérkőzést felvezető interjúban Tímár Krisztián elmondta, hogy arra törekednek, hogy ne kapjanak gólt és pontot, pontokat szerezzenek a tolnaiak otthonában. A vendégek terve percek alatt dugába dőlt, a Paks az ötödik percben megszerezte a vezetést.

Haraszti jobb oldali szögletét Papp az ötös rövid sarkáról középre csúsztatta. Kinyik a labdát hat nyíregyházi gyűrűjében négy méterről a bal sarokba lőtte. Így a Nyíregyháza a Puskás Akadémia elleni találkozóhoz hasonlóan, hamar hátrányba került. A találat után a Paks uralta a játékot, mégis a Szpari szerzett gólt bő negyedóra elteltével. Tamás remekül háromszögezett a 16-os előtt Gresóval, majd a büntetőterületre belépve kissé balról, tízről kilőtte a jobb felső sarkot, találatát érthető módon nem ünnepelte meg. Egyenlített a Nyíregyháza. Pár perccel később Kovácsréti talált be, gólját les miatt érvénytelenítette a játékvezető. 
Aztán a Paks kerülhetett volna előnybe, Bese azonban vetődve a kapufára tolt a jobb alsó sarok elől egy kemény, középtávoli lövést. Nem sokkal később Szabó tekert a bal alsó sarok mellé. A Paks valamennyivel többet birtokolta a labdát, játékukban azonban nem volt benne a gól, mégis betaláltak. Jobb oldalról Szabó ívelte át a labdát, Silye a büntetőterületen belül kissé balról állítgatás nélkül ballal kilőtte a bal alsó sarkot. Ismét a hazaiak vezettek. A másik oldalon Gresó háromszor is helyzetbe került, első lövését Szappanos védte, másik két lehetőségét fölé lőtte. Az eredmény már nem változott, így paksi előnyel vonultak a felek pihenőre.

Nyíregyházi helyzetekkel indult a második negyvenöt perc, előbb Gresó lövésébe léptek bele a védők, majd Kinyik tisztázott Gengeliczki elől az ötösön belül. Nem volt nagy az iram, a Paks magabiztosan őrizte előnyét, a kényelmes tempó a hazaiaknak kedvezett, hiszen számukra megfelelő volt az eredmény. Pinte és Leoni érkezésével élénkebb lett a vendégek támadójátéka, nagy helyzetig azonban nem jutottak. Vészesen fogytak a percek mezőnyfölényben játszott a Nyíregyháza, Szappanosra azonban nem voltak veszélyesek. A Paks nem sietett, minden bedobást, kirúgást hosszas előkészületek után végeztek csak el. A rendes játékidő utolsó percében a lesről kilépő Zimonyi gólt rúgott, találata természetesen érvénytelen volt. Eseménytelenül telt a hosszabbítás öt perce, az eredmény már nem változott. A Nyíregyháza Spartacus ezzel elszenvedte idénybeliharmadik vereségét.
Paks FC–Nyíregyháza Spartacus 2–1 (2–1)
Paks, 2219 néző, v.: Zierkelbach.
Paks: Szappanos – Ötvös, Kinyik, Vas – Osváth, Szabó (Böde, 64.), Balogh (Mezei, 74.), Papp, Silye (Kovács, 90.) – Haraszti (Windecker, a szünetben), Tóth (Zimonyi, a szünetben). Vezetőedző: Bognár György.
Nyíregyháza: Bese – Temesvári, Gengeliczki, Jokics (Alaxai, 85.) – Navrátil (Pinte, 63.), Kesztyűs, Tamás, Nagy B. (Leoni, 63.), Kovácsréti (Eppel, a szünetben), Beke, Gresó (Farkas, 81.). Vezetőedző: Tímár Krisztián.
Gól: Kinyik (5.), Silye (44.) illetve Tamás (16.)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában