VIDOR Fesztivál 2024

2024.08.28. 11:30

Nehéz a választás: koncert vagy színház?

Csokorba szedtük a mai VIDOR-programokat.

Szon.hu

Ma nyolctól a Rózsakertben az Indul a bakterház

Fotó: Vidor.eu

Aki szeret táncolni, ma este megteheti! A Stefánia All­stars együttest hazánkban élő latin-amerikai szólisták, illetve a népszerű Los Orangu­tanes zenészei alkotják. A salsa táncot szeretnék népszerűsíteni, annak az eredeti, nagy zenekaros hangzását megidézve, de boogaloot, csacsacsát és számos népszerű latin tánczenét is játszanak, így nem csoda, hogy a koncertjeiken mindenki táncol. Így lesz ez minden bizonnyal ma este is: fél nyolctól övék a tér. 

A Stefánia Allstars fél nyolckor lép színpadra 
Fotó: Vidor.eu


Aki kitáncolta magát, a Kossuth térről átsétálhat a VIDOR Kertbe, ahol zongoramuzsika szól majd. Rakonczai Imrét a V.I.P. együttesből és az R-port zenekarból is ismerhetjük, számos nagy sláger fűződik a nevéhez. Egyéni zenei pályafutása egy pianobárban kezdődött: kezdetben csak néhány dal erejéig ült le a zongorához, azonban tekintettel a nagy sikerre, önálló estet is készített. Ezt hozza el ma a VIDOR Kertbe, a koncert 22 órakor kezdődik. 

Rakonczai Imre 
Fotó: Vidor.eu

Az sem jár rosszul, aki ma este a koncertek helyett a színházat választja. 17 órától a Krúdy Kamarában a Férfi és nő 4X című darabot mutatja be az Összpróba Alapítvány, a Szindbád rendezvényteremben ugyancsak öttől Prieger Zsolt irodalmi-zenés estjét láthatják az érdeklődők. A Rózsakertben 20 órától Indul a bakterház – az előadást a Hevesi Sándor Színház társulata adja elő, a színház nagyszínpadán pedig Szinetár Dóra várja a nagyérdeműt. Szinetár Dóra 11 évesen több ezer néző előtt énekelte a Nyomorultakat Szegeden. 14 évesen popsztár volt, akit egy ország imádott, 18 évesen pedig már feleség és anya. Három és fél évtizede énekel és játszik a színpadon. Legtöbbször a „szép lány” szerepét osztották rá, pedig a lelke mélyén mindig is Fiona szeretett volna lenni a Shrekből. Ma este hétkor a nagyszínpadon kiáll a nézők elé, és elmeséli az életét. Nem úgy, ahogy mások megírták, hanem úgy, ahogy ő élte meg a sikereket, kudarcokat, örömöket és traumákat. Mint lány, mint nő, mint feleség és mint színésznő. Nevet azon a sok hülyeségen, amiket csinált, vagy amik megtörténtek vele. A nevetés pedig a legjobb terápia – nézőnek és főszereplőnek egyaránt. 

Szinetár Dórát héttől a nagyszínpadon láthatjuk
Fotó: Vidor.eu


A VIDOR szerdai programjai

Kossuth tér 
19.30: Stefánia Allstars-koncert

VIDOR Kert 
16 óra: Bundás Bocsok kalandjai, Tekergő Bábszínház 
22 óra: Rakonczai Imre & The Blue Piano 
23 óra: DJ Németi

Móricz Zsigmond Színház 
17 óra: Férfi és nő 4X, Összpróba Alapítvány, Krúdy Kamaraszínpad 
17 óra: Budapest Zengeráj – Prieger Zsolt irodalmi-zenés estje, Szindbád Rendezvényterem 
19 óra: Egy életem: Szinetár Dóra, életrajzi stand-up est, nagyszínpad 
20 óra: Indul a bakterház, falusi bohózat két részben, Hevesi Sándor Színház, Rózsakert Szabadtéri Színpad

Városháza előtt 
17 óra: Polip Jazzy Trió-koncert 
18 óra: Ciki Rockband-koncert     

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában