Házhoz vitte a díjakat az igazgató

Ebben az évben is Kirják Róbert vitte el a díjakat a jogos tulajdonosukhoz.

Szon.hu

Náray Erika is díjat kapott

Fotó: színház

A Játékszín Aranylakodalom című előadását a 23. VIDOR Fesztivál utolsó napján láthatták a nézők a Rózsakert Szabadtéri Színpadon, a bemutató pedig hatalmas sikert aratott. Az előadás nemcsak a közönség tetszését nyerte el, a Puskás Tivadar vezette zsűri három VIDOR-díjat is odaítélt Szente Vajk színdarabjának. Egyrészt ez lett a legjobb nagyszínpadi előadás, amiért a Dottore-díjat kapta meg az Aranylakodalom, de a legjobb női epizódalakításért járó Smeraldina-díj és a legjobb férfi epizódalakításért odaítélt Arlecchino-díj is a produkció művészeihez került – az előbbit Náray Erika színművész, míg az utóbbit Nagy Sándor színművész kapta meg a darabban nyújtott teljesítményéért. Kirják Róbert, a VIDOR Fesztivált szervező Móricz Zsigmond Színház igazgatója a szombati előadás végén adta át a díjakat a Játékszínben. Jó hír a nyíregyházi színházrajongóknak, hogy az Aranylakodalom szerepel az évad repertoárján, a társulat májusban mutatja be a Rózsakert Szabadtéri Színpadon. 

Díj a rendezésért 

Eljutott a jogos tulajdonosához a Capitano-díj is: az elismerést Szerednyey Bélának ítélte oda a zsűri a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház Ne most, drágám! című előadásának rendezéséért. A díjat neki is Kirják Róbert adta át. 

Szerednyey Béla és Kirják Róbert
Fotó: színház

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában