Polgárőrünnep

1 órája

Polgárőrök lepték el Harangodot

Felejthetetlen napot töltöttek együtt szombaton a vármegyei polgárőr-egyesületek tagjai és hozzátartozóik.

Szon.hu

Fotó: Szücs Róbert

– A XVII. Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Polgárőr Napnak a Nagykálló melletti Harangod adott otthont október 12-én. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Polgárőr Szövetség rendezvényének célja a vármegyei polgárőr-egyesületek összejövetele, a polgárőrök munkájának elismerése, egy közösségépítő ünneplés volt – adott tájékoztatást az eseményről Lisovszki Róbert, a szövetség elnöke. 

A megnyitó pillanata
Fotó: Szücs Róbert

A csodálatos helyszín és a kegyes őszi időjárás lehetővé tette, hogy egy fantasztikus napot tölthessenek együtt a polgárőrök, családtagjaik és a meghívott vendégek. A megnyitón dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának alelnöke köszöntötte a résztvevőket, Baracsi Endre, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Közgyűlés alelnöke a vármegye vezetése nevében mondott köszönetet a polgárőröknek odaadó és önzetlen munkájukért. Az Országos Polgárőr Szövetséget dr. Szigeti László gazdasági elnökhelyettes képviselte, aki dr. Túrós András, az OPSZ elnökének üdvözletét közvetítette, majd elismeréseket is adott át: a Polgárőr Érdemkereszt Arany fokozatát kapta Serbán János, a Nyírbélteki Polgárőr Egyesület elnöke, a Polgárőr Érdemkereszt Ezüst fokozatát Márton Csaba, a Polgárőrség Városi Egyesülete Baktalórántháza elnöke vehette át. (A díjazottak teljes névsora a cikk alján olvasható). A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság képviseletében Tóth Attila rendőr ezredes, megbízott rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes elismerően szólt a 153 egyesülettel működő vármegyei polgárőrség munkájáról. Végül, de nem utolsósorban az áprilistól vármegyei elnöki tisztséget betöltő Lisovszki Róbert köszöntötte a polgárőröket, és adott át díjakat. Ezután színes programkavalkád kezdődött, melyben kicsik és nagyok egyaránt megtalálták a kedvükre valót. A gyerekeknek arcfestéssel és ugrálóvárral kedveskedtek, míg a polgárőrök a Nagykállói Egészségfejlesztési Iroda jóvoltából egészségügyi szűréseken vehettek részt. Népszerű volt a rendőrségi toborzó, a közlekedésbiztonsági program, és sokan kipróbálták a ütközőszimulátort is, aki pedig úgy döntött, az íjászatot is kipróbálhatta.

Jó hangulatú, remek nap

– A helyszínen megjelent a Biztor Alkusz Kft. is, a cég a polgárőrök szolgálati ideje alatt bekövetkezett baleset-biztosítására nyújt fedezetet az egész országban – mondta Turóczi Kinga, a Nyíregyházi járás járási koordinátora. 

A megye minden részéből érkeztek polgárőrök
Fotó: Szücs Róbert

A színpadi produkciók mellett számos kísérőprogram is fokozta a nap hangulatát. A főzőversenyre benevezett csapatok már korán reggel hozzáláttak az ízletes fogások elkészítéséhez, hamar kiderült, nehéz dolga lesz a zsűrinek az értékeléskor. Délutánra aztán sikerült meghozni a döntést, a főzőversenyek eredményhirdetésén kiderült, első helyen végzett a Nagykállói Polgárőrség, a képzeletbeli dobogó második fokára a Biri Polgárőr Egyesület tagjai állhattak fel, míg bronzérmes a Nagyhalász Polgárőrség csapata lett. Az ételkülönlegességek a polgárőrök és családtagjaik dicséretét is kivívták, és mire elfogytak a finom falatok, megjött a kedv az erőnléti és szellemi játékokhoz is.

Erőben sem volt hiány
Fotó: Szücs Róbert

Kötélhúzásban a nyíregyházi Rozsréti Polgárőr Egyesület végzett az élen, kapura rúgásban és erőnléti játékokban Szmolár András lett a legjobb, aki szintén a Rozsréti Polgárőr Egyesület tagja. Az erőnléti játékok női győztese Benkő Irén, a Polgárőrség Tiszanagyfalu tagja, míg a polgárőrkvíz nyertese a Máriapócsi Polgárőr Egyesület lett. A játékokat követően az eredményhirdetés, majd tombolasorsolás következett. A rendezvényt térzene és tánc zárta. A jó hangulatú, remek nap végén – éppúgy, ahogy az év minden napján – jár a köszönet minden polgárőrnek az áldozatos munkájáért.

További díjazottak:
Rédai János, a Máriapócsi Polgárőr Egyesület tagja

Bartha Géza, a Pusztadobosi Polgárőr Egyesület elnöke

Göncz István, a Zsurki Polgárőr Egyesület tagja

Bodnár Zsolt, a Tiszavasvári Polgárőr Egyesület elnöke

Bihari Szilvia, a Barabás Polgárőr Egyesület tagja

A díjakat átadta Tóth Attila rendőr ezredes, megbízott vármegyei főkapitány-helyettes
 

Hibján Zoltánné, a  Nyíregyháza Mandai Polgárőr Egyesület tagja

Lipták Miklós, az  Együtt Megyerért Polgárőr Egyesület elnöke

Kosztyu László, az Apagy Polgárőr Egyesület elnöke

Tamás Gergő, a Tiszadada Község Önkéntes Tűzoltó, Polgárőr és Környezetvédelmi Egyesület tagja

Bencsikné Dánfi Nikolett, a Polgárőrség Nyírgelse elnökhelyettese

Szarvas László, az Önkéntes Polgárőrség Tiszaszentmártoni Egyesülete elnöke

Szabó Józsefné, a Kisvárdai Polgárőr Egyesület tagja

Szabó Zoltán, a Gyürei Polgárőrség elnöke

Kozma László, az Őr Község Közbiztonsági Polgárőr Egyesület elnöke

Szabó Zsolt, a Szamosközi  Polgárőr Egyesület elnöke

Gagna Tibor, a Nagykállói Polgárőrség tagja

Broda István, Orosi Polgárőr, Tűzoltó és Környezetvédelmi Egyesület elnöke

Dajka Zsolt Örökösföld - Újvárosi Polgárőr Egyesület elnöke

Galambos Attila - Sz-Sz-B Vármegyei Polgárőr Szövetség irodavezetője és gazdasági ügyintézője

A díjakat átadta Lisovszki Róbert, a Sz-Sz-B Vármegyei Polgárőr Szövetség elnöke

 

Somogyi János, a Sz-Sz-B Vármegyei Polgárőr Szövetség tiszteletbeli elnöke

Posta Pál, a Tiszavasvári Polgárőr Egyesület tagja

Márton Csaba, a Polgárőrség Városi Egyesülete Baktalórántháza elnöke

A díjakat átadta Turi Zsolt (Magyar Posta Zrt.)

 

Dallos János, a  Nagykállói Polgárőrség tagja

Szabó Mihály, a  Nagykállói Polgárőrség tagja

Papp János, a  Nagykállói Polgárőrség elnöke

Kiss Attila, a  Nagykállói Polgárőrség tagja

Gagna Tibor, a  Nagykállói Polgárőrség tagja

Plajosné Lőrincz Kornélia a Nagykállói Polgárőrség tagja

Agócs József Nagykállói Polgárőrség tagja

A díjakat átadta Kerezsi Antal, Nagykálló alpolgármestere

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában