Gyászol a Nyíregyházi Egyetem

2 órája

Ma temetik az egyetem közismert oktatóját

L. Tóth Lajos

Nagy Lajos Imre

Forrás: egyetem

„Megrendüléssel tudatjuk, hogy Nagy Lajos Imre DLA szobrász- és éremművész, főiskolai tanár, a Nyíregyházi Egyetem Vizuális Kultúra Intézetének alapítója és korábbi igazgatója, életének 75. évében visszaadta lelkét teremtőjének. Búcsúztatása október 16-án szerdán 13 órától lesz a Korányi úti ravatalozóból.
Nagy Lajos Imre 1949-ben született Gulácson. Tanulmányait a Bessenyei György Tanárképző Főiskolán 1969-től 1973-ig, a Magyar Képzőművészeti Főiskolán 1979-től 1982-ig végezte, majd a Magyar Iparművészeti Egyetem Doktori Iskolájának hallgatója volt 2000 és 2003 között, ahol 2005-ben Szabad Művészetek Doktora (DLA) fokozatot szerzett. Munkahelye 1982-től a Bessenyei György Tanárképző Főiskola (ma Nyíregyházi Egyetem) Rajz Tanszéke volt, ahol 1992-től tanszékvezető, majd 2005-től a Vizuális Kultúra Intézet alapítója és igazgatója volt nyugdíjazásáig. Munkásságát számos szakmai-művészeti díjjal ismerték el, művei közül körülbelül 40 alkotás közterületen található. Ezek egyike a Nyíregyházi Főiskola (ma Nyíregyházi Egyetem) parkjában 2000-ben elhelyezett „Az Államalapító” című bronzszobra, mely gránittalapzaton áll, s magassága 555 centiméter. Tagja volt a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének (szobrász, ötvös és képgrafika szakosztály), a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségének (érmész és szobrász szakosztály), a Magyar Szobrász Társaságnak és alapító tagja a Magyar Papírművészeti Társaságnak” – olvasható a nye.hu-n.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában