Távhő-praktika

10 órája

Mi a teendő, ha a radiátor zajos?

Ha vízcsobogás hallható, akkor levegő van a rendszerben.

L. Tóth Lajos

Forrás: MW-archív

A fűtési rendszer beindulása után minden esetben ellenőrizni kell a termosztatikus szelepek állapotát. Rendellenes működés esetén a meghibásodást be kell jelenteni: +36/42-451-644 (Szolgáltatásfelügyelet). A fűtés indításakor vagy a folyamatos üzemeltetés esetén amennyiben a radiátor zajosan működik, vagy vízcsobogás hallható, az azt jelenti, hogy levegő van a rendszerben. A kiküszöbölése légtelenítő berendezés használatával oldható meg – olvasható a nyíregyházi távhőszolgáltató honlapján.
A Nyírtávhő azt javasolja, hogy az azonos felszálló vezetéken lévő fűtőtesteket egyszerre, nyitott termosztatikus szelepállásnál légtelenítsék. Amennyiben a radiátor nyitott szelepállásnál sem melegszik megfelelően, akkor valószínűsíthető, hogy elöregedett, vízköves a tulajdonában lévő fűtőtest. Ha a termosztatikus szelep egy-egy szelepállásnál a radiátort egyszer hidegnek, egyszer melegnek érezzük, vagy ha a fűtőtest nem a teljes felületén meleg, az semmilyen meghibásodást nem jelent. A megfelelően működő termosztatikus radiátorszelep csak annyi meleg vizet enged át, amennyi a beállított szelepálláshoz szükséges.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában