Vissza a múltba

2 órája

Virtuális időutazásra invitálnak pénteken

L. Tóth Lajos

A Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház

Forrás: Archív fotó: Gazdag Mihály

Az ENSZ Turisztikai Világszervezetének (UNWTO) kezdeményezésére 1980 óta minden évben szeptember 27-én ünnepeljük a Turizmus Világnapját. Ezen a napon Nyíregyházán izgalmas virtuális időutazásra hívják az érdeklődőket a turisztikai iroda munkatársai a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházba 11 és 15 órára. A látogatók a régi, nyüzsgő belvárosi piaci életbe csöppenhetnek vissza egy VR-szemüveg segítségével. Az 1900-as évek elején járunk, amikor még nem állt a Kossuth szobor és a Takarékpalota, viszont zöldség- és gyümölcsárusoktól volt hangos a tér; tejet, vajat, tojást kínáltak a kofák és a Városháza előtt gördült be a kisvonat.
A virtuális időutazás előtt érdemes a templom toronykilátójába is fellátogatni, ahonnan 29 méter magasról tárul elénk a Kossuth tér.
A programon a részvétel ingyenes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött! 
Arra kérik a jelentkezőket a szervezők, hogy a regisztrációkor részletesen jelezzék: pontosan hány fővel és melyik időpontban kívánnak csatlakozni a programhoz.

Regisztráció:
Email: [email protected]
Telefon: 06-42-310-735

Találkozó:
Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház
4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 4.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában