Interjú

3 órája

Kipakolt Magyar Péterről a volt barátnője (videó)

A politikus nem az, aminek látszik.

MW

Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke

Forrás: MTI

Fotó: Hegedüs Róbert

Vogel Evelin azt mondta: „az, hogy Péter miért juthatott el idáig, nem csak rajta múlt. Nagyon jó emberek dolgoztak mögötte, nagyon ráéreztek arra, hogy mikor mit kell betenni, milyen eszközökhöz kell nyúlni, és nem azért, mert ők el akartak valamilyen politikai célt érni. Ezek az emberek, akik Péter mögött voltak, akikkel én együtt dolgoztam, nekik hitük volt, ők hittek a jóban, a jobban, a változásban".

Elmondta azt is, hogy a kapcsolatuk nagyon jól indult, később viharossá vált a viszonyuk, ami miatt tavaly szeptemberben szakítottak, mire a férfi egy hónappal később megkérte a kezét, de ő nemet mondott.

Azzal indokolta döntését, hogy 

nem érezte önazonosnak Magyar Pétert, akinek szerinte nem értek össze a szavai és a tettei.

Vogel Evelin elmondta, megkérdezte akkor, hogy miért ment be a Partizánba interjút adni Magyar Péter, de konkrét választ soha nem kapott. Magyar Péter azt mondta neki, hogy önként mondott fel a NER-ben lévő pozícióiról, de Vogel Evelin ma már nem biztos benne, hogy ez tényleg így volt: szerinte azért lépett csak a nyilvánosság elé, mert 

nem maradt veszítenivalója.

„Ő alapvetően nem bátor ember, ő az az ember, aki feltett mindent egy lapra. Neki nem volt elképzelése, meggyőződése, ő nem akart változást az országban. Mindig nagy volt a szája, de valójában ő a biztosra játszott" - fogalmazott Vogel Evelin.

A következő nagy lépés a március 15-én tartott rendezvény volt, amihez 

Vogel Evelin megmozgatta a kapcsolatrendszerét, mivel Magyar Péternek nem maradtak kapcsolatai, miután megtámadta a NER-t.

Vogel Evelin úgy emlékszik, március 15-én Magyar „még nem érezte magában azt az erőt, amit most érez".

Vogel Evelin emlékei szerint nem volt óriási dilemma Magyar Péterben arról, hogy felhasználja-e a volt feleségéről készített felvételeit, amelyek tartalmáról még akkori barátnőjének sem számolt be.

Magyar Péter úgy gondolta, sokkal erősebb ütőkártyát jelentenek a nála lévő hangfelvételek annál, mint amekkora hatást kiváltottak 

– vélekedik Vogel Evelin, aki nem tud róla, hogy volt párjának lennének egyéb hangfelvételek is a birtokában. „Neki már nem ez kéne, hogy legyen az eszköze” – tette hozzá.

Vogel Evelin beszélt arról a vállalkozóról is, akit ő mutatott be Magyarnak Péternek, és aki a párt pénztárnokaként dolgozik.

 Ő az egyik személy, akire máig hallgat a Tisza Párt elnöke, 

ráadásul fontos kormányközeli információkat is kaptak ettől a rejtélyes üzletembertől, akiről azonban Vogel Evelin nem akart többet elárulni.

A kampányidőszakra Magyar Péter volt párja úgy emlékszik, hogy a politikus elsősorban önmagát építette, míg csapata a szervezetépítésen igyekezett dolgozni. „Én voltam az, akin csapódott Péter haragja, az elégedetlensége. Nem volt ott velünk, nem dolgozott a többiekkel, nem volt meg a személyes kapcsolata, néha bejött, végigrohant az irodán" – fogalmazott, hozzátéve, „nehéz eset volt, és amit mondott, a visszajelzései negatívak voltak,

 mindenki, aki neki dolgozik, rossz, rosszul végzi a dolgát, mindenki hülye, mindenki agyhalott. 

Nagyon sokszor ezt mondta, és valójában az én munkámat is leszarozta".

Vogel Evelin emlékei szerint akkoriban romlott el a viszonyuk, és ezért nem is kísérte el párját az országjáró körútra.

Ennek apropóján egy veszekedésüket is felidézte, és elmondta, hogy míg gyermeke az autóban ült, Magyar Péterrel a kocsi mellett összeszólalkoztak, és a férfi egyre agresszívabban viselkedett.

„Elkezdett velem úgy üvöltözni az utcán és közben közeledni felém, hogy – nem szeretném túldramatizálni a helyzetet -, de ott megijedtem, fenyegetve éreztem magam és féltem. És én nem szoktam annyira félni valójában, de amikor egy nővel szemben áll egy férfi, aki minden dühét, erejét, hangját kiadja, az tényleg nagyon ijesztő tud lenni egy nő számára. És ha jól emlékszem, én akkor sírva is fakadtam, vagy csak később. Mindenesetre láttam, hogy ül a gyerek az autóban és sír" – emlékezett vissza Vogel Evelin.

Vogel Evelin egy másik pillanatra is visszaemlékezett, ami eltávolította Magyartól, elmesélte, hogy a választások előtt pár nappal párja azt mondta neki, szeretne vele maradni, de annyira azt se bánja, ha szakítanak, mert úgyis 

„bárkit megkaphat ebben az országban, ebben a pozícióban".

Ez a beszélgetés volt az utolsó csepp a pohárban, ami után Vogel Evelin eldöntötte, szakít Magyar Péterrel. A férfi azt is mondta kedvesének, hogy élete legnagyobb hibáját követi el, ha szakít vele, majd arra kérte, a választásokig még tegyen úgy, mintha a barátnője lenne.

Vogel Evelin szerint 

Magyar Péter titka abban rejlik, hogy olyan környezetből jött, hogy hitelesen tud beszélni, és olyan képességei vannak, amelyekkel fel tudja kelteni az emberek érdeklődését. 

„Ő az apátiából keltette ki az embereket, neki elképesztően jó szónoki, kommunikációs képességei vannak. Az tényleg zseniális" – fogalmazott.

Hozzátette, 

az emberek nem jól látják, kicsoda Magyar, „mert ő nem az, akinek látszik".

 Arra, hogy akkor kicsoda Magyar Péter valójában, Vogel Evelin azt mondta: „Erre a kérdésre, azt hiszem, nem is merek válaszolni."

Arra kérdésre, hogy mit gondol, hogyan fogadja Magyar Péter az ő nyilvánosság elé lépését azt mondta: „Nagyon mérges lesz, dühös. De azt fogja mondani, hogy ő erre számított, sőt talán azt is, hogy ez a Fidesz műve, mert nyilván mindenre ez a válasza. És hogy velem mit fog csinálni, azt nem tudom, de remélem, a családomat nem bántja. Nem mondom azt, hogy bármire képes, de sok mindenre képes."

A teljes cikket ITT olvashatja el. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában