Játék

2024.09.05. 16:00

Vár a Hungarikum játéktér

Aki szereti a logikai, ügyességi játékokat, a kirakót, annak életkortól függetlenül a Kossuth téren lesz a helye.

Szon.hu

Óriáskockákból is lesz kirakó Nyíregyháza belvárosában

Fotó: NMI

Nagy méretű, szabadtéri kockakirakó Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei értékekből, óriás puzzle kirakó, amelyen a túristvándi vízimalom látható, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei értéktotó, logikai és ügyességi játékok (memóriajáték, labirintus, karikadobás, célba dobás, mocsárjáró) – csak néhány érdekesség a Hungarikum játéktér kínálatából, ami az 1100 éve Európában, 20 éve az unióban programsorozat részeként jut el az ország településeire. 
Ezek olyan interaktív szabadtéri játékok, amelyek ötvözik nemzeti hagyományainkat az innovatív megoldásokkal. A hungarikumok, a nemzeti értékek mellett előtérbe kerülnek az adott vármegye, térség értékei, különlegességei. A program ideális a családok számára, hiszen nemcsak a különböző életkorú gyerekeknek, de a felnőtteknek is remek időtöltést nyújt – olvasható a kultura.hu oldalon. 
A Nemzeti Művelődési Intézet Hungarikum játéktere 2024. szeptember 14-én, szombaton 10 és 18 óra között Nyíregyházán a belváros szívében, a Kossuth téren várja a játékok szerelmeseit. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában