Kitüntetés

2024.09.16. 16:15

A helytállásáért már másodszor tüntették ki

Szon.hu

Vaskó László

Fotó: Katasztrófavédelem

Az Észak-Macedónia területén tomboló erdőtüzek megfékezése alatt végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként a Rendkívüli Helytállásért érdemjel arany fokozatát vehette át Vaskó László tűzoltó alezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság informatikai osztályvezetője. A tűzoltó alezredesnek ez már a második ilyen elismerése, az első arany fokozatú érdemjelet tavaly vette át, amikor a földrengés sújtotta Törökországban is helytállt bajtársaival. 

Sokadszor bizonyítanak 

Az Észak-Macedóniában augusztus elején pusztító erdőtüzek oltásában közreműködő tűzoltócsapatot köszöntötték szeptember 12-én a Belügyminisztériumban. A negyvenhat tagú egység augusztus 1-jén tizenhárom járművel indult útnak, miután a balkáni ország nemzetközi segítséget kért. 
– A magyar tűzoltók sokadszor bizonyították, hogy a legnehezebb helyzetekben is helytállnak, ráadásul nemcsak Magyarországon, hanem külföldön is – kezdte köszöntőjét Rétvári Bence belügyminiszter-helyettes. – Tizenegy napig, szinte megállás nélkül tartott a megfeszített munka, melynek eredményeként más országok tűzoltóegységeivel közösen sikerült megfékezni a tüzet – hangsúlyozta, hozzáfűzve, hogy a magyar kontingens több településen védte az épített és a természetes környezetet. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában