Helyi közélet

2013.10.03. 18:47

Küldjön hírt! - Egy aranyló őszi nap Budai Nagy Antal Gimnázium öregdiákjaival

Nagykálló - Szeptember utolsó szombatja igazi örömünnep volt azoknak az öregdiákoknak, akik 1963-ban érettségiztek a nagykállói Budai Nagy Antal Gimnáziumban, mert 50 éves érettségi találkozót szerveztek.

Nagykálló - Szeptember utolsó szombatja igazi örömünnep volt azoknak az öregdiákoknak, akik 1963-ban érettségiztek a nagykállói Budai Nagy Antal Gimnáziumban, mert 50 éves érettségi találkozót szerveztek.

27 tanulóból 24-en jelentünk meg ezen a nem mindennapi eseményen. Négy osztálytársunk és tanáraink nagy többsége az égi mezőről gyönyörködött összetartásunkban. Róluk hosszasan megemlékeztünk, gyertyát gyújtottunk emlékükre. Legnagyobb örömünkre két tanárunk, szeretett osztályfőnökünk, Noszály László és földrajz tanárunk Bökönyi Sándor megtisztelt bennünket jelenlétével. Az osztályfőnöki óra után fényképet készítettünk az iskola udvarán az öreg tölgy árnyékában.

Ezután következett a nap fénypontja: Biriben a Dankó Pistáról elnevezett oktatási intézményben ebédeltünk. A helyszínre érkezve olyan szívélyes fogadtatásban volt részünk, amit nem lehet szavakkal kifejezni. Családias légkörben folyt a beszélgetés a finomabbnál finomabb fogások között az elegánsan, szépen díszített ebédlőben. Azért itt került sor a találkozó ezen részére, mert ennek az iskolának az alapítója egyik osztálytársunk, Almási Lászlóné. Az ő lánya - Almási Katalin, aki az intézmény igazgatója - és az unokája - Szálku István, mint fenntartó - járultak hozzá ahhoz, hogy ezt a csodálatos napot remek hangulatban és színvonalas ellátás mellett tölthessük.

Újabb élmény következett, amikor a több száz összegyűjtött fényképből egy 150 darabos összeállítás vetítése megkezdődött. Ezek a fényképek 54 év eseményeit tükrözik, a gimnázium első évétől kezdve az 50 éves találkozóval bezárólag. Ezen a szép őszi napon olyan élményekkel gazdagodtunk, amelyek elkísérnek minket hátralevő éveinkben.

Köszönet érte mindazoknak, akik ezt a találkozót ilyen feledhetetlenné varázsolták. Mindig boldogan, szeretettel gondolunk egykori iskolánkra, és büszkék vagyunk arra, hogy Budaisok voltunk.

Pócsi Bertalanné

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában