Labdarúgás, Vármegyei I. osztály

2 órája

Szomszédvári rangadók hétvégéje a vármegyei I. osztályban - edzői nyilatkozatokkal

A 9. forduló mérkőzéseit rendezik hétvégén. A Nyír-Wetland vármegyei I. osztály edzői a következőképpen készülnek az összecsapásokra.

Szon.hu

A piros mezes Nagykálló Nagyecseden vendégszerepel szombaton

Fotó: Sipeki Péter

Túl van a vármegyei foci élvonala az őszi idény felén, hétvégén már a 9. fordulót rendezik a Nyír-Wetland vármegyei I. osztályban. Szombaton három, vasárnap négy mérkőzést rendeznek. A páratlan létszám okán ezúttal a tabella második helyén álló Tarpa kényszerül pihenőre. Ezúttal is lesznek izgalmas párharcok, egyes együtteseknek a vérmesebb céljaik elérése érdekében kell nyernie, míg 1-1 alakulatnak a gödörből való kikászálódáshoz kell a három pont. 

vármegyei
A győzelem reményében lép pályára Kemecsén is a Kótaj a vármegyei I. osztály 9. fordulójában

Nem kell nagy utat megtennie annak a Nyírmeggyesnek, amely a múlt héten az Ibrány ellen újra szebbik arcát mutatta. Ahhoz a Nyírbátorhoz látogat az együttes, amely messze a várakozásokon alul szerepel a bajnokságban. Erdei Zoltán együttese eddig mindössze két gólt lőtt a bajnokságban, és ugyanennyi ponttal is áll a gárda az utolsó pozícióban. Nagyon sürgős lenne a kapaszkodás a zöld-fehéreknek, egy újabb vereséggel szinte kilátástalanná válhat a szezon első felében a középmezőny elérése. Érdekesség egyébként, hogy a Meggyes eddigi meccsein összesen 37 gól esett, ez a legmagasabb a bajnokságban, a Bátor mérkőzésein pedig mindössze 14, ez a legkevesebb ebben a mutatóban. 
A Nagyecsednek előző hétvégén megtört a jó szériája, az edzőváltáson átesett Csenger győzte le őket. Most a masszív Nagykálló utazik a szatmári településre. Homann Richárd együttesének meccsein sem potyognak egyébként a gólok, az Ecsednek a hazai pálya előnye mellett egészen biztosan ki kell találnia valamit annak érdekében is, hogy feltörje a jól záró kállói reteszt. Mindenképpen szoros összecsapásnak ígérkezik a Mándok és a Csenger randevúja. A két gárdát mindössze egy pont választja el egymástól, hozzátéve, hogy a Mándok két mérkőzéssel kevesebbet játszott idáig hétvégi riválisánál. Arra is kíváncsiak lehetnek a találkozó kapcsán a vármegyei futballbarátok, hogy az edzőváltás csupán egyszeri fellángolást hozott-e a Csenger teljesítményét illetően. Szintén egymást követi a tabellán az Újfehértó és a Gergelyiugornya, vasárnap az újonc beregi együttes otthonában mérkőznek meg a felek. 

Első győzelmére hajt a Nyírvasvári a vármegyei élvonalban

Az Ugornya hazai pályán eddig hibátlan, négyből négyet nyert a csapat, Kiss Tamásék azonban hétről hétre jó formát mutatnak, aminek köszönhetően az első helyért is harcban van az alakulat. Más a helyzet Kemecsén, amely jó formát nem tudott még állandósítani, nem véletlen a tabellán elfoglalt 13. helyezés. Most szomszédvári rangadót játszanak a városban, a Kótaj lesz a vendég. Az edzői várakozások szerint két eléggé megfogyatkozott együttes lép majd pályára vasárnap délután, három napja van még kiegyenesedni a társaságoknak. Az újoncok csatája lesz vasárnap délután Baktalórántházán. A hazaiak derekasan helytállnak az első osztályban, két győzelem is van már a nevük mellett. A most hozzájuk látogató Nyírvasvári ezt még nem mondhatja el magáról, utóbbi három veresége alkalmával ráadásul gólt sem sikerült lőniük. Paulik János csapatának mindenképpen el kell kezdenie a pontgyűjtést, mert ha a Nyírbátor is kiegyenesedik, könnyen az utolsó helyen találhatják magukat. Végezetül az éllovas Ibrány mérkőzése maradt, amely ugyanakkor az utóbbi két fordulóban nyeretlen maradt. Most kapóra jöhet a Tarpa szabadnapja Fiumei Viktoréknak, a győzelem azonban azért is szükségeltetik hazai pályán a Vásárosnamény ellen, mert a már említett Újfehértó is ott lohol az élmenők nyakán.

Nyír-Wetland vármegyei I. osztály, 9. forduló (kezdés 15:00, ifi 13:00)
Edzői várakozások

Szombat

  • Nagyecsed (6.) – Nagykálló (7.)
    Harbula Balázs, a Nagyecsed edzője: Hazai pályán nem lehet más célunk, mint a győzelem. Az elnök úr születésnapját méltóképpen szeretné ünnepelni a hétvégén, ezért minden erőnkkel azon leszünk, hogy kiszolgáljuk a szimpatizánsainkat.
    Homann Richárd, a Nagykálló edzője: Rutinos, jó csapat otthonába érkezünk, de azért nem feltartott kezekkel!
  • Nyírbátor (15.) – Nyírmeggyes (8.)
    Erdei Zoltán, a Nyírbátor edzője: A negatív szériát egyszer a pozitív követi, és remélem már a mostani hazai mérkőzésen megfordul. Tudom, hogy ezért nagyon sok mindent kell tennünk érte a pályán.
    Nagy Zsolt, a Nyírmeggyes elnöke: Jobb csapat annál a Nyírbátor, mint amit a tabellán elfoglalt helye mutat. Végig koncentráltan, nagy odaadással kell játszanunk, ha ponttal, pontokkal akarunk hazautazni.
  • Mándok (10.) – Csenger (9.)
    Kocsis János, a Mándok edzője: A hét elején átbeszéltük az elmúlt hétvégén történt eseményeket, hogy mi miatt engedtünk ki és vesztettünk el végül két pontot. Azt gondolom, a srácok megértették, hogy minden mérkőzésen ugyanolyan alázattal kell dolgoznunk és minden mérkőzésre becsületesen kell készülnünk. A héten végre teljes létszámban tudtunk edzeni, ennek nagyon örülünk. Bízunk benne, hogy hétvégén hazai pályán is látszani fog ez és örülni tudunk egy újabb győzelemnek.
    Barcsay Márk, a csengeri edzőpáros tagja: A csapat múlt heti teljesítményével meg voltunk elégedve. Ha ugyanezt a hozzáállást tudjuk átmenteni a Mándok ellen akkor ponttal, pontokkal térhetünk haza.

Vasárnap

  • Gergelyiugornya (4.) – Újfehértó (3.)
    Balogh Tibor, a Gergelyiugornya edzője: Tisztában vagyunk a következő ellenfelünk erejével, de azt gondolom hazai pályán bárki ellen reális esélyünk van a győzelemre. Ezt a sorozatot nem szeretnénk megszakítani.
    Kiss Tamás, az Újfehértó edzője: Kemény és férfias feladat vár ránk a hétvégén, hisz a csapatok nem nyerni járnak Ugornyára. Én viszont tudom, hogy az én csapatom mire képes, és ezért maximálisan bízom bennük, hogy képesek vagyunk Kenyérék szép hazai sorozatát megszakítani.
  • Ibrány (1.) – Vásárosnamény (11.)
    Fiumei Viktor, az Ibrány edzője: Sajnos az elmúlt mérkőzés nem a várakozásunknak megfelelően alakult, de aludva rá párat a történtek tükrében jó eredmény született. Viszont az elkövetkezendő mérkőzésen hazai pályán csak győzelem után tudnám ezt gondolni.
    Géczi István, a Vásárosnamény edzője: A bajnokság élén álló csapathoz látogatunk, nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, de szeretnénk meglepetést okozni.
  • Baktalórántháza (12.) – Nyírvasvári (14.)
    Stekler Attila, a Baktalórántháza edzője: Nem téveszt meg bennünket a Nyírvasvári tabellán elfoglalt helyezése. Nem számítok könnyű mérkőzésre, de hazai pályán mindenképp szeretnénk begyűjteni a három pontot. Ehhez olyan hozzáállás kell a játékosoktól, mint amit az elmúlt hétvégén produkáltak.
    Paulik János, a Nyírvasvári edzője: Jót tett a hétvégi pihenő! Felfrissültünk testben és lélekben. Szeretnénk meglepetést okozni!
  • Kemecse (13.) – Kótaj (6.)
    Tudja Dávid, a Kemecse edzője: A betegségek és sérülések ismét megtalálták az öltözőt. Bízunk benne, hogy hétvégére kiegyenesedünk.
    Seregi Mihály, a Kótaj edzője: Nem tudom mit mondjak a múlt heti vereség után, nem lesz könnyű helyzetünk most sem. Ráadásul szomszédvári rangadóról beszélünk, így még nehezebb lesz ez a mérkőzés. Ettől függetlenül ki akarjuk köszörülni a csorbát, és pontért, pontokért megyünk Kemecsére.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában