Rohamosztag

2 órája

Magyar Péter erőszakos tüntetőit figyelmeztethette a rendőrség

Csákánnyal menne demonstrálni a Tisza Párt új akciócsoportjának tagja.

MW

Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A Budapesti Rendőr-főkapitányság biztosítja a gyülekezési jog békés gyakorlását, de határozottan intézkedni fog azokkal szemben, akik ütő-, szúró- vagy vágóeszközökkel mennének tüntetni – figyelmeztetett a rendőrség csütörtökön kiadott Fejsze, csákány nem alapjog! című közleményében, számol be a Magyar Nemzet. Tudomásuk szerint a közösségi médiában egy férfi arra buzdít, hogy egy jogszerűen bejelentett és a BRFK mint gyülekezési hatóság által tudomásul vett gyűlés résztvevői fejszét vagy más szerszámokat vigyenek magukkal.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy bűncselekményt követ el, aki a gyűlés gyülekezési jogról szóló törvény szerinti békés jellegét biztosító korlátozásait megsérti.

Tilos a gyűlésen – ideértve az oda eljutást, illetve az onnan távozást is – az élet kioltására, személyi sérülés vagy súlyos anyagi kár okozására alkalmas dologgal megjelenni.

Aki ilyet követ el, azzal szemben a rendőrség a leghatározottabban fog eljárni – fogalmaztak.

A békés gyülekezés alapjog, annak gyakorlását a rendőrség biztosítja. Azt kérték a résztvevőktől, hogy a gyűléseken kövessék a rendezők, szervezők utasításait, békésen nyilvánítsák ki a véleményüket, arcukat ne takarják el, és ne tartsanak maguknál közbiztonságra különösen veszélyes eszközt, például fejszét, kést, botot, vagy petárdát. Hozzátették, ha egy résztvevő azt látja, hogy valaki rosszul lett vagy segítségre szorul, esetleg kérdése van, forduljon a rendezőkhöz, illetve a biztosításban részt vevő rendőrökhöz – olvasható a közleményben.

Erőszakra buzdítanak Magyar Péterék

Megírtuk, a Tisza Párt új akciócsoportja alpári posztok, plakátok gyújtogatása és fenyegetőzés után most a köztévé ellen indul. A Metropol információi szerint Magyar Péter a Tisza Párt egyik szervezőjét és vezető aktivistáját, László Donátot bízta meg az akciócsoport felépítésével és irányításával. A „rohamosztag” parancsnoka a legutóbbi posztjában agresszív, alpári stílusban így fogalmazta meg a közmédia elleni tüntetésre való felhívását:

Gyertek, szétb....uk a Híradót!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában