Labdarúgás, vármegyei foci, Tarpa SC

2 órája

Szintet lépne a kupában is remeklő Tarpa

Komoly terveket dédelgetnek a Beregi-síkság sikercsapatánál. Az Amatőr Kupa-döntőjébe kerülne a Tarpa.

Nehezen bírnak az ellenfelek a fekete mezes Tarpával.

Fotó: Sipeki Péter

Mindössze három negyedosztályú klub jutott el a MOL Magyar Kupa negyedik fordulójába, ezek közül az egyik éppen vármegyénk kirakatcsapata, a Tarpa SC.

Tarpa
Sorozatban kétszer nyerte meg a Vármegyei Kupát a Tarpa

Tarpán a labdarúgás közel nyolcvan éves múltra tekint vissza. Erre a méltó történelemre alapozva, egy merész ötlettől vezérelve, 2011-ben különleges és önálló iskolai programot indítottak. Az önálló sportprogramba bevonták a Szatmár-Bereg hátrányos helyzetű gyerekeit, amely a határon átnyúló kárpátaljai magyar családokra is kiterjedt. 2015. szeptember 1-én létrehozták a középiskolát, hogy a fiatal tehetségeket tovább tudják képezni.

Kiteljesedik a program

Az egyesületben folyó labdarúgó utánpótlás nevelő program egyre inkább kiteljesedik, aminek most már az eredményei is látszanak, hiszen a vármegyei első osztályban szereplő csapat az előző idényben bajnoki címet, na meg sorozatban másodszor vármegyei kupagyőzelmet ünnepelt. 

A Tarpa a vármegyei rivális Nagyecsed ellen kezdte az idei kupasorozatot, amely mérkőzés csak büntetőkkel dőlt el, majd jött az NB III.-as, ugyancsak helyi rivális Mátészalka. A 2–1-es diadalt követően a Bács-Kiskun vármegyei Harta következett (5–0), míg a legjobb tizenhat közé kerülésért az NB III.-as Iváncsán keresztül vezethet az út.

– Azzal a céllal vágtunk neki a 2024-2025-ös idénynek, hogy minél tovább meneteljünk a kupasorozatban, és ezáltal újra bekerüljünk az Amatőr Kupa-döntőbe – mondta el a csapat kapitánya, Gál Richárd, visszautalva a 2021-es szezonra, amikor a gárda Amatőr Kupa-döntőt vívhatott. – Természetesen  a bajnokságban is szeretnénk hasonlóan szerepelni, mint legutóbb, de a csapatunk erejét mutatja, hogy a magasabb osztályban játszókkal szemben is megálltuk a helyünket. Hosszú még a bajnokság, de úgy látjuk, hogy elérhető lehet számunkra az NB III.  

Mint ismert, a 2023-2024-es évad végén annak ellenére sem vállalta az egylet az osztályozót, hogy bajnok lett, helyettük a Mátészalka ragadta meg ezt a lehetőséget.

Egyre magasabbra tőr a Tarpa

– Nagyon fiatal a csapatunk, de hihetetlenül tehetséges játékosaink vannak – folytatta a kapitány. – Egyfajta nevelőklubnak valljuk magunkat, de természetesen az is a célunk, hogy minél magasabb osztályban szerepeljünk, hiszen minél magasabb szinten tudjuk megmutatni a nálunk játszó tehetségeket, annál jobban fejlődnek ők és velük együtt a klub is.

A papírforma alapján jogosan reménykedik az Amatőr Kupa-döntőben a Tarpa, hiszen bár Bubis Iván egyletére is komoly feladat vár az NB III-as bravúrcsapat, az Iváncsa ellen, a másik két vármegyei osztályúra még nehezebb. A Balatonalmádi a tavaly még NB I.-es Kisvárdát, a Gödöllő pedig az NB III nyugati menőjét, a Dorogot kapta – a még mindig parlagon heverő Mezőörsre pedig a Honvéd várna, amennyiben megrendezik a Paks elleni mérkőzését.

Amennyiben nem borulnak az előzetesen elvártak, abban az esetben Gödöllő–Tarpa döntőt rendeznének az Amatőr Kupában.

– Ismerjük az Iváncsát, tudjuk, hogy nem véletlenül számít élcsapatnak a harmadosztályban – zárta gondolatait a védő. – Kaptunk róluk információt, és hát meg kell állapítani, hogy egy nagyon jó csapat lesz az ellenfelünk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában