Labdarúgás, Nyír-Wetland Vármegyei I. osztály

3 órája

Rangadót rendeznek Újfehértón és Kótajban is - edzői nyilatkozatokkal

Az átlagostól nagyobb az esély arra, hogy a Tarpa a 12. fordulót követően növelje előnyét a ponttáblázaton. Erről a hétvége leginkább várt rangadója, az Újfehértó–Ibrány rangadó kimenetele dönthet.

Szon.hu

A sárga mezes Ibrányra szombaton is nagy küzdelem vár

Fotó: Sipeki Péter

A hétvégén újra fordulót rendeznek a Nyír-Wetland vármegyei I. osztályban. Sőt, a szokásoktól eltérően csütörtök délután már meg is kezdődik a 12. kör, a Csenger–Tarpa mérkőzést rendezik ekkor. Szombaton aztán további kettő, vasárnap pedig négy helyszínen gurul majd a laszti. A páratlan létszám miatt ezúttal a Kemecse lesz a szabadnapos. Fontos információ, hogy újra egy órával korábban, már 13 órakor harsan a kezdősípszó valamennyi pályán.

Újfehértó-Ibrány rangadó
Kiss Tamásnak (jobbra) alaposan fel kell készítenie csapatát a hétvégi rangadóra
Fotó: Dodó Ferenc

A Csenger–Tarpa mérkőzésről néhány óra múlva már eredményt is tudunk közölni, a kezdés előtt annyit azonban mindenképp érdemes megemlíteni, hogy a listavezető tarpaiak mindenképpen el szeretnék vinni a három pontot a bajnokságban eddig második legtöbb gólt kapó csapat otthonából. Barcsay Márkéknak a legjobb formájukat kell hozniuk, hogy megakadályozzák ezt. 
Igazi rangadót rendeznek szombaton Újfehértón, ahová a múlt hétvégén az első helyet elveszítő Ibrány látogat. A két edző jól ismeri egymást, miképpen abban is biztosak lehetünk, hogy igazi kulturált focit láthat majd a közönség. Az Ibrány kisebb meglepetésre játszott döntetlent az előző fordulóban a mostanában gyengébb formát mutató Nagykálló ellen. Ezt szeretnék ezúttal a fehértói komplexumban kozmetikázni Fiumei Viktor játékosai. Külön pikantériája a találkozónak, hogy a góllövilistát vezető Nagy Dávid tavaly még az Újfehértó színeiben keserítette meg az ellenfelek életét, 
Ugyan a bajnokság két legrosszabb formában lévő együttesének meccse lesz a Vásárosnamény–Nyírmeggyes összecsapás, az akarati tényezők miatt a Kraszna partján is izgalmas 90 percre van kilátás. A naményiak az utolsó öt bajnokijukon nem nyertek és csak egyetlen pontot gyűjtöttek. Még rosszabb a helyzet a meggyesieknél, akik utoljára augusztus 31-én hagyták el győztesen a pályát. Újoncok csapnak össze vasárnap a Baktalórántháza pályáján, ahová a Gergelyiugornya érkezik. Érdekesség, hogy a baktaiak otthon még nem nyertek, a Gergelyiugornya pedig még saját pályától távol nem tudott győzni. Ez a nem túl pozitív sorozat csak döntetlen esetén folytatódna. 
 

Idegenbeli rangadó vár a Mándokra

A Nyírvasvári összességében is első győzelmére gyúr, a jó formát állandósítani nem tudó, de kiváló játékosokból álló Nagyecsedet kell ehhez felülmúlniuk a hétvégén. Két jó formában lévő gárda találkozója lesz azonban Kótajban, ahonnan az immár hat meccse veretlen Mándok szeretné elvinni a pontokat. Ebben az esetben a két csapat helyet is cserélne a tabellán. Kocsis János együttese egyébként valóban szemrevaló sorozatban van: a mándokiak hat meccs veretlenek, ezeken a mérkőzéseken mindössze négy gólt kaptak és 19-et rúgtak, tehát igazán bánhatják, hogy a bajnokság első néhány fordulójában sorra vesztették a pontokat. 
Végezetül pedig jöjjön a Nagykálló–Nyírbátor meccs. Mindkét csapat számára fontos lenne a győzelem, Homann Richárdék utoljára szeptember 15-én zsebeltek be három pontot. A bátoriak pedig nagyon-nagyon beragadtak a szezon első harmadában, előzetes céljaiktól pedig a két győzelem dacára még meglehetősen messze vannak. Erdei Zoltán együttese három héttel ezelőtt szerezte meg első győzelmét, majd jött is rá a második, az elmúlt hétvégén azonban elhasalt az együttes a Csenger ellen. 

  • Nyír-Wetland Vármegyei I. osztály, 12. forduló | Edzői várakozások
  • Csütörtök (15 óra)
  • Csenger (8.)–Tarpa (1.)
    Barcsay Márk, a csengeri edzőpáros tagja: Kemény mérkőzésre számítok. Agresszívnak és fegyelmezettnek lenn lennünk minden téren, hogy elérjük a célunkat. Nem lesz könnyű meccs, de bízok a csapatban és a sikeres szereplésben.
    Vjacseszlav Jeremejev, a tarpai edzőpáros tagja: Jó formában vagyunk, szeretnénk győzelmi sorozatunk tovább folytatni Csengerben is.
  • Szombat
  • Újfehértó (3.)–Ibrány (2.)
    Kiss Tamás, az Újfehértó edzője: Ismét egy férfias erőpróba vár ránk. Egy jól felkészített csapatot fogadunk, amely rendkívül jó játékosokkal van tele. Azt is tudom, hogy milyen játékosok alkotják a mi keretünket és hogy maximálisan bízom bennük. Egy nagyon jó találkozóra számítok és bízom abban, hogy mi hagyjuk el győztesen a pályát.
    Fiumei Viktor, az Ibrány edzője: A hétvégi hazai pályán elhullajtott pontokat szeretnénk idegenben az osztály egyik legerősebb csapat ellen visszaszerezni.
  • Vásárosnamény (14.)–Nyírmeggyes (11.)
    Géczi István, a Vásárosnamény edzője: A hétvégi nagy pofon után meg kell mutatnunk, hogy több van bennünk, mint amit eddig mutattunk.
    Nagy Zsolt, a Nyírmeggyes elnöke: Szeretnénk jó helyen telelni, így már ez a hétvége is fontos lesz számunkra. Együtt, csapatként együttműködve tudjuk csak elhozni a három pontot Vásárosnaményból.
  • Vasárnap
  • Baktalórántháza (10.)–Gergelyiugornya (6.)
    Stekler Attila, a Baktalórántháza edzője: Ez a hétvége sem lesz egy sétagalopp. Vannak sérültjeink, betegeink, remélem hétvégére mindenki összekapja magát. Az Ugornya nagyon elkapta a fonalat és egy masszív, jó csapat benyomását keltik. Hazai pályán szeretnénk mindenképpen pontot, pontokat szerezni.
    Balogh Tibor, a Gergelyiugornya edzője: Az eddigi idegenbeli szereplésünket nézve nem sok jóra számíthatunk a hétvégén sem. Ha viszont a hazai pályán mutatott mentalitásunkat egyszer végre vendégségben is ki tudjuk vinni a pályára, akkor bízhatunk egy számunkra kedvező eredmény elérésében.
  • Nyírvasvári (15.)–Nagyecsed (7.)
    Paulik János, a Nyírvasvári edzője: Lehet, hogy magas ez a szint, lehet, hogy túl nagy lépés volt, lehet, hogy nem voltunk készek rá. De, ha nincs minőség, legalább akarattal, futómennyiséggel, lelkesedéssel pótoljuk a gyengeségeinket… Legutóbb már ezzel is volt problémám. Abban az esetben, ha ez a dolog a helyére kerül, akkor játszhatunk egy szoros meccset. Ellenkező esetben marad a szimpatikus vesztes szerep.
    Harbula Balázs, a Nagyecsed edzője: Nehéz helyzetben vagyunk, de nagyon bízom a csapat erejében, bizonyítva azt, hogy nem hiába tartanak Ecsedtől az ellenfelek.
  • Kótaj (4.)–Mándok (5.)
    Seregi Mihály, a Kótaj edzője: A Mándok nagyon jó formát mutat az elmúlt hetekben, de úgy gondolom, a mi formánk sem elhanyagolható. Bízom benne, hogy egy jó játékkal itthon tudjuk tartani a három bajnoki pontot.
    Kocsis János, a Mándok edzője: Az elmúlt bajnokság mindkét meccse szoros volt a Kótaj ellen. A hazaiak is már nagyon sok pontot gyűjtöttek, biztos vagyok benne, hogy nehéz dolgunk lesz. Önmagunkhoz képest próbálunk egy kicsit előre lépni. Fontos, hogy a sikeréhség, ami jellemez most minket megmaradjon és akkor van esélyünk, hogy megszerezzük a három pontot.
  • Nagykálló (9.)–Nyírbátor (13.)
    Homann Richárd, a Nagykálló edzője: Szeretnénk hazai pályán, hazai közönség előtt is eredményesen szerepelni, ennek szellemében készülünk a héten.
    Erdei Zoltán, a Nyírbátor edzője: Öt forduló van még hátra a bajnokságból. Kevesebb, mint egy hónap. Szeretnénk sokkal előrébb végezni a tabellán a téli pihenő előtt. A csapat úgy érzem, többre hivatott, de ezt a pályán kell megmutatni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában