Atlétika, Nyíregyházi Sportcentrum

2 órája

Helytálltak a fiatalok a nemzetközi versenyen

A Sportcentrum atlétái Zágrábban.

Fotó: Nyíregyházi Sportcentrum

Még mindig mozgalmasak a hétvégék, az ősz első hónapjának a végén általában kedvezőek az időjárási feltételek a pályaatlétikának. Ez most nem volt teljesen igaz a múlt szombati zágrábi U16-os válogatott viadal kapcsán, amelyen öt nemzet (Csehország, Horvátország, Magyarország, Szlovákia, Szlovénia) legjobbjai mérték össze tudásukat, és amelyet az eső miatt csak csúszással lehetett elkezdeni. Aztán már csak a pálya csúszott...

Remekeltek a magyarok

De odatette magát mindenki, a magyarok különösen: a második helyet szerezték meg összesítésben a csehek mögött, a horvátok, a szlovének és a szlovákok előtt. A harminchárom versenyszám majdnem egyharmadában, tízben magyar diadal született.

A versenyen a Nyíregyházi Sportcentrum három atlétája is lehetőséget kapott, hogy a korosztályos válogatott tagjaként rajthoz álljon. Tilki Flóra 600 méteren 1:37,70-es idővel, egyéni csúccsal a 7. helyen végzett. Kovács Lili Anita 300 méter gáton 45,03-as egyéni csúccsal szintén a 7. helyet szerezte meg, míg Hegedüs Zorka Judit távolugrásban 5,46 méterrel a 6. helyen zárta a viadalt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában