Futsal NB I.

2 órája

Zsinórban ötödször nyert az A'Stúdió Futsal Nyíregyháza

A Nyírbátor hazai pályán győzte le a sereghajtó TFSE-t. Mindkét szabolcsi futsal együttes tapad az élmezőnyre.

Szon.hu

Veszprémben is parádéztak a brazil légiósok

Fotó: Dodó Ferenc-archív

Válogatott szünet után rendeztek újra fordulót az NB I-es futsal bajnokságban. Nyíregyházán abban bíztak, hogy a pauza nem zökkentette ki az együttest, amely így ott folytathatja, ahol két hete abbahagyta. Lovas Norberték  abban a reményben utaztak Veszprémbe, hogy megszerzik zsinórban ötödik győzelmüket. Az ellenfél a jó kezdés után nagyon elvesztette a fonalat, néhány nappal ezelőtt pedig edzőváltást is bejelentettek a klubnál.

futsal
A Nyírbátor futsal csapata néhány hete már megmutatta, hogyan kell nyerni Veszprémben
Fotó: Fülöp Ildikó

A péntek esti összecsapáson még nem a bejelentett utód, hanem Tatai József, a gárda rutinos játékosa irányította a játékosokat. Kovács Róbert eltiltását töltötte, egyébként mindenki egészségesen és felkészülten várta a rangadót. A mérkőzést a Veszprém kezdte aktívabban, de néhány perc után a Nyíregyháza átvette az irányítást, aminek a hetedik percben lett eredménye: a „hazatérő” Fridrich Dávid megtalálta Szabó Lajost, aki teljesen üresen maradt a kaputól nyolc méterre és betalált (0–1). A válogatott tehát átmentette jó formáját a bajnokságra, miután a nemzeti csapatban két meccsen három gólt szerzett az elmúlt héten. Nem sokkal később csúnyán eladtunk egy labdát, Thiago zavartalanul vezette rá Petró Martinra, ám ő nagyot védett. Négy perc elteltével szinte megismétlődött az eset, akkor Matheus ziccerét hárította Petró. A néhány hibát leszámítva stabilan védekezett a Stúdió és veszélyeztetett is a másik oldalon. A 16. percben Öreglaki Norbert kapott remek labdát, ügyes labdaátvétel után először a kapusba lőtt, a kipattanót azonban már az üres kapuba passzolta (0–2). 

Tart a nyíregyházi futsalosok jó formája

Nem állt le az alakulat, a félidő hajrájában Gregory-Öreglaki volt a labda útja, utóbbi megjátszotta Manecát (aki ugyancsak üresen maradt), s nem habozott, az egymást követő ötödik meccsén is gólt szerzett (0–3)! A második félidőt viszont nem is kezdhette volna rosszabbul az együttes, mivel tizenhat másodperc után beakadt Thiago átlövése (1–3). A következő percekben is maradt a nyomás, de ezeket az akciókat kivédekezték a nyíregyháziak. Az utolsó tíz perchez érve aztán nagyot léptünk a győzelem felé. Dávid Richárd jó cselek után az alapvonalról a kapu elé passzolt, ott Maneca és egy hazai védő közös erővel összehozta a negyedik találatunkat, majd a félpályáig előre húzódó Spandler passza Harmati Tamást találta meg, aki kapásból, egész pályáról betalált (1–5). A 33. percben a semmiből kapott gólt a Nyíregyháza (2–5), majd a Veszprém elővette az öt a négy elleni játékot, amibe ugyanakkor többször belehibáztak. A bakonyiak két perccel a vége előtt már szépen kijátszották a Stúdió védelmét (3–5), ezzel izgalmassá tették a hajrát, de az eredmény már nem változott, így a nyíregyháziak megszerezték azt a bizonyos ötödik győzelmet zsinórban! A mérkőzés a linkre kattintva visszanézhető.

A Nyírbátor a tabella utolsó helyén található TFSE-t fogadta hazai pályán. Bár már két hét eltelt, a szabolcsiak számára fontos volt, hogy a legutóbbi, Nyíregyháza ellen elszenvedett kiütést szépítsék. Ez végül egy szoros mérkőzésen sikerült a fővárosiak ellen, a bátoriak Berecz és Molnár góljával 2–1-re megnyerte a találkozót. 

  • Veszprém–A’Stúdió Futsal Nyíregyháza 3–5 (0–3)
    Veszprém, v.: Kovács, Dr. Tóth-Tolnay (Krasznai). Veszprém: Spandler – Tóth, Thiago, Bognár M., Matheus. Csere: Koncsol, Horváth, Dorogi, Bognár P., Ábrahám, Fellembek, Lipl, Gerencsér, Lux. Megbízott edző: Tatai József. Nyíregyháza: Petró – Maneca, Rafinha, Gregory, Dávid. Csere: Gagyi, Mondok, Gyulai, Szabó, Öreglaki, Urr, Harmati, Fridrich. Vezetőedző: Lovas Norbert. Gól: Thiago (21.), Dorogi (33.), Fellembek (38.), illetve Szabó (7.), Öreglaki (16.), Maneca (19., 29.), Harmati (30.).
  • Nyírbátori SC – TFSE 2–1 (1–0)
    Nyírbátor, v.: Szabó, Balla (Dr. Vígh). Nyírbátor: Dobi – Szentes Bíró, Bartha, Sánta, Molnár. Csere: Bazsányi, Tóth M., Csorvási, Nagy, Berecz, Szucsányi. Technikai vezető: Tóth Krisztián. TFSE: Maár – Szabó, Kovács, Tarjáni, Hegyi. Csere: Czeglédi, Rezsabek, Csisnier, Tóth D., Hunyadi, Horváth, Rohrbeck, Fehér, Fritz. Vezetőedző: Németh Péter. Gól: Berecz (8.), Molnár (25.), illetve Szabó (21.).


 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában