Labdarúgás, NB III.

2 órája

NB III: Kisvárdán újra vármegyei rangadót rendeznek

Új edzőjével venné be Egert a Mátészalka. A Kisvárda II. a kis Szparit fogadja az NB III 11. fordulójában.

Szon.hu

A Kisvárda II. a Nyíregyháza Spartacus II-t fogadja, a Mátészalka Egerbe utazik

Fotó: arda

A válogatott szünet a magyar labdarúgás harmadik vonalát mit sem befolyásolja, vasárnap így már a 11. fordulót rendezik meg az NB III Északkeleti csoportjában. Ezúttal is izgalmas párosítások várnak a futballkedvelőkre, a múlt hétvégéhez hasonlóan pedig most is lesz vármegyei párharc. 

NB III
Szokol Zsolt és a Sényő Tiszafüreden vendégszerepel az NB III 11. fordulójában
Fotó: Sipeki Péter

Ha az időrendi logika mentén haladnánk, akkor is éppen a Kisvárda II.–Nyíregyháza Spartacus II. mérkőzéssel foglalkoznánk először, a találkozó ugyanis a többitől eltérően már vasárnap délelőtt 11 órakor megkezdődik. A két fiatal gárdát mindössze két pozíció választja el egymástól a tabellán, ráadásul a mutatott forma is sok hasonlóságot mutat. Mind a várdaiak, mind a nyíregyháziak nyerték utolsó két bajnokijukat. Törtei Tamás, a rétköziek trénere bízik benne, folytatódik a megkezdett sorozat mind a pontok, mind a szabolcsi csapatok elleni formát illetően. 
– Válogatott szünetben rendezik a mérkőzést, szóval ez is befolyásolhatja a kereteket, és a meccs alakulását. Mi azonban elsősorban magunkra figyelünk, kielemezzük, hogy mi lehet az, amivel érvényesülni tudunk. Hazai pályán mindenképpen szeretnénk megszerezni a három pontot, hogy tovább lépdeljünk a tabellán, de nem utolsósorban fontos az is, hogy egy újabb sikerrel elmondhassuk, mindhárom szabolcsi riválisunkat legyőztük a bajnokságban.
Ezt szeretné megakadályozni a Szpari II., Török László vezetőedző azonban tudja, nagyon nehéz feladat áll előttük.
– A jelenlegi kisvárdai keret egy jól felépített képzési rendszer eredménye. Nagyon szervezett és stabil a védekezésük, ebben például Rubusnak és Maticsnak kiemelt szerepe van, nem véletlen, hogy a második legkevesebb gólt kapták a bajnokságban. Ugyanez a szervezettség látható a támadások felépítésénél, ezeknek köszönhető, hogy eddigi 10 meccsükből csak egyszer hagyták el vesztesen a pályát. Törtei Tamás kollégám a minap azt nyilatkozta, céljuk, hogy az NB III élmezőnyében végezzenek. Nos a mi céljaink teljesen eltérőek, a legfontosabb a bennmaradás kivívása és természetesen azok a szakmai célok, amelyek egy részét már teljesítették a játékosok, míg egyes részei még hátra vannak. Szeretnénk a hétvégi mérkőzésen is megmutatni ezt a folyamatos fejlődést.

Sánta Tibor debütál az NB III-ban

Új trénerrel, friss impulzussal vág neki az egri túrának a Mátészalka. Csütörtökön megszületett a megállapodás, így eldőlt, Sánta Tibor lesz Sándor Tamás utódja. A tréner számára ismerős az Eger, ennek megfelelően készíti fel csapatát az általa megfigyelt részletekre.
Bizakodó vagyok a mérkőzéssel kapcsolatban. Az Eger egy nagyon szimpatikus csapat, jó játékosállománnyal, jó stábbal és az eredményességhez szükséges jó körülményekkel. Kétszer is láttam őket a közelmúltban, nagyon jó benyomást tettek rám. Igyekszünk ebben a rövid időben a lehető legjobban felkészülni belőlük.
Papíron a legnehezebb feladat a Sényőre vár. Kapacina Valerék a tabellán második helyet elfoglaló Tiszafüred otthonában lépnek pályára. A szabolcsiak az utolsó öt bajnokijukból csupán egyet tudtak megnyerni, ebben nagy szerepe volt az alakulaton végigsöprő sérüléshullámnak is. – A Tiszafüred már tavasszal is egy nagyon jól teljesítő csapat volt, ezt folytatták az új idényben. Hazai pályán még veretlenek, sok gólt is lőnek, szóval biztosan nehéz mérkőzés lesz – fogalmazott a játékos-edző. 
– Megpróbáltunk jól felkészülni belőlük, több sérültünk is felépült, az eltiltás is lejárt, szóval ez bizakodásra ad okot. Ha az Eger elleni első félidei teljesítményt tudjuk állandósítani és nem hibázunk sem elől, sem hátul, akkor jó eredményt érhetünk el – tette hozzá.

  • Kisvárda II. – Nyíregyháza Spartacus
    Kisvárda, Várkerti Stadion, v.: Sveda (Végh, Bense). Kezdés: 11
  • Tiszafüred – Sényő
    Tiszafüred, Lipcsey Elemér Sporttelep, v.: Kakuk (Zahorecz, Bán). Kezdés: 13
  • Eger – Mátészalka
    Eger, Szentmarjay Tibor Városi Stadion, v.: Nyekita (Nagy, Kondákor). Kezdés: 13

További mérkőzések:

Hatvan – Putnok, Karcag – Tiszaújváros, Cigánd – Füzesabony, Salgótarján – DVTK II., DVSC II. – DEAC (kezdés: mind 13)


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában