Labdarúgás, Nyíregyháza Spartacus

3 órája

Egy évre kitiltották a nyíregyházi városi stadionból a „tüzeskedő” DVTK szurkolót

A Nyíregyháza Spartacus–Diósgyőri VTK mérkőzés biztosításának idején két főt állított elő a rendőrség. Az egyik DVTK drukkert rendzavarásért, a másikat pirotechnikai eszköz használatáért.

Szon.hu

Fotó: Ultras Diósgyőr

Mint arról korábban beszámoltunk az OTP Bank Liga 9. fordulójában a Nyíregyháza Spartacus vereséget szenvedett a DVTK-tól. A mérkőzés telt ház előtt rendezték a Nyíregyházi Stadionban, közel hétezer nyíregyházi szurkoló mellett nyolcszáz vendég drukker foglalt helyet a lelátókon. A találkozót a rendőrség kiemelt kockázatú rendezvényként kezelte, így a különvonattal érkező DVTK szimpatizánsok rendőri biztosítás mellett tették meg az utat a vasútállomástól a stadionig.

DVTK
A DVTK szurkolóit rendőrök kísérték a Nyíregyházi Stadionba Fotó: Ultras Diósgyőr

 

Kitiltás és pénzbírság a DVTK renitens szurkolójának


Társportálunk a boon.hu arról érdeklődött a Szabolcs Szatmár Bereg vármegyei Rendőr-főkapitányságon, hogy meccs során, illetve az azt megelőző, és követő órákban, amíg a vendég szurkolók el nem hagyták Nyíregyháza városát, történt-e rendőri intézkedés, előállítás.
A rendőr-főkapitányság sajtó munkatársa arról tájékoztatta a boon.hu portált, hogy két főt állítottak elő a mérkőzés biztosításának idején, egyikük rendzavarásért, másikuk pedig pirotechnikai eszköz használatáért. 
Utóbbi, 29 éves szurkoló a DVTK táborból került kiemelésére, kivezetésre a meccs 20. percének környékén, és vele szemben még aznap szabálysértési határozatot hozott a Nyíregyházi Rendőrkapitányság: polgári felhasználású robbanóanyaggal és pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés miatt 200 ezer forintos pénzbírsággal sújtották, és 12 hónapra kitiltották a nyíregyházi városi stadionból

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában