Kézilabda, Kisvárda Master Good SE

11 órája

Sári nem kegyelmezett a Ferencvárosnak

Szon.hu

Karácsony Sára oroszlánrészt vállalt a Ferencváros elleni győzelemből

Fotó: kisvardaikezi.hu

A Ferencváros skalpját begyűjteni bármilyen sportágban, korosztálytól függetlenül mindig olyan tettnek számít amiről napokkal, hetekkel később is szívesen beszél az ember. A Kisvárda Master Good SE élvonalbeli kézilabdacsapatának eddig még nem is sikerült, az egyesület első osztályú serdülő alakulatának a múlt héten viszont igen! Előtte az ifjúsági csapat 2022. novemberében cibálta meg a fővárosi zöld-fehérek bajuszát, amikor hazai pályán döntetlenre végeztek. Utánpótlásban utolsó győzelmüket 2020. januárjában aratták ellenük, akkor szintén Dévényi János alakulata múlta felül a Fradi ifi csapatát 32–29-re. Na, de térjünk vissza múlt péntekre, amikor a serdülők nyertek 30–25-re. A mérkőzésen mindenki odatette magát, alaposan megdolgozott a győzelemért, a mezőny fölé nőtt azonban Karácsony Sára, aki 20 (!) góljával oroszlánrészt vállalt a Kisvárda sikeréből.

Ferencváros
Karácsony Sára (középen) alaposan megszórta a Ferencvárost is
Fotó: kisvardaikezi.hu


Aki ismeri Sárit, azt csak kicsit lepte meg teljesítménye, hiszen a tehetséges játékos már az előző szezonban is ontotta a gólokat, hatvanegy mérkőzésen lépett pályára és ezeken háromszázkilenc találatig jutott. Az augusztus eleji hazai rendezésű VII. Várda Kupán elhódította a gólkirálynői címet, az augusztus végi békéscsabai IV. Szabó Károly Emléktornán szintén ő dobta a legtöbb gólt.

 

Sári a Ferencvárost sem kímélte


Előző szezonbeli és nyári formáját tovább hozta az aktuális idényre, a Hajdúnánás ellen tíz, a Csepel ellen tizennégy, a Kecskemét ellen kilenc, és legutóbb a Fradi ellen húsz, összesen eddig ötvenhárom gólt szerzett, amellyel vezeti is a bajnokság góllövőlistáját. 
Sári Nyírbátorban sajátította el a kézilabda alapjait.
– A nővérem kezdett hamarabb kézilabdázni, az ő hatására választottam ez a sportágat hét éves koromban, először szivacskézilabdával kezdtünk, aztán, ahogy nőttem és lépegettem a korosztályban felfelé, jött a rendes labda is – mondta az ifjú balátlövő.
A nyírbátori éveket követően a Vitka SE korosztályos csapatában folytatta pályafutását, majd 2022-ben felvételt nyert a Bessenyei György Gimnáziumba, azóta a Kisvárda korosztályos csapatát erősíti. 
Sári elmondta, hogy a Fradi elleni mérkőzésre ugyanúgy készültek, mint a többi bajnokira, edzőjük, Szankuné Ésik Gabriella nem tett rájuk terhet.
 

– Tudtuk, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, de nagyon elszántan léptünk pályára. Gabi néni azt kérte tőlünk, hogy ne izguljunk, mindenki próbáljon meg a legjobb tudása szerint játszani. 


A csapatnak és Sárinak is sikerült, a balátlövő ugyan nem kezdte jól a mérkőzést, első lövését védték, majd technikai hibát vétett és egy labdát el is adott, de aztán beindult és tíz perc után már négynél tartott, a szünetig kilencig jutott, a lefújásig húszig meg sem állt.
– Nem tudom, hogy sikerült ennyit dobnom, közben én nem is számoltam, alig akartam elhinni, mikor a többiek mondták a végén. Menet közben nem tűnt ilyen soknak, ez egyébként az eddigi rekordom, amit nehéz lesz felülmúlni.

 

Emily Bölk a példaképe


Sári azt is megemlítette, hogy plusz motivációt jelentett számára, inspirálta, még nagyobb volt benne a bizonyítási vágy, hogy neves fővárosi csapat ellen mutathatja meg mit tud. De azt is elárulta, hogy saját góljainál sokkal fontosabbnak tartja a csapat sikerét. 
 

– Nagyobb öröm az számomra, ha csak egy gólt dobok, de nyer a csapat, mintha dobnék sokat, de veszítenénk.


Példaképének a Ferencváros német válogatott balátlövőjét Emily Bölköt tekinti, akinek a játékából sokat merít, de csodálattal nézte a győri ikont, Görbicz Anitát is a pályán.

 

A jövőjére is gondol


Ami a jövőt illeti, szeretne később eljutni az NB I-ig, de nagy álma a válogatottság és természetesen az olimpiai szereplés. Ugyan még csak tizenegyedikes, de a sport mellett már a civil karrierjére is gondol, a debreceni egyetemen testnevelés-gyógytestnevelés szakon szeretne továbbtanulni. 
Szülei, ha tehetik ott szorítanak érte a lelátón, ami plusz energiákat szabadít fel benne. A tanulás és a kézilabda mellett kevés szabadidejét legszívesebben családjával és barátaival tölti, de a jó sorozatokat sem veti meg.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában