Labdarúgás, NB III

2 órája

Rangadók várnak vármegyénk csapataira

Hétvégén folytatódik a küzdelem az NB III-ban. A Kisvárda II. Mátészalkán játszik vármegyei rangadót, míg a Szpari tartalékcsapata a DVSC II.-t fogadja.

Szon.hu

A fehér mezes Nyíregyháza II a Debrecen tartalék csapatát fogadja vasárnap

Fotó: Dodó Ferenc

Vasárnap már a tizedik fordulót rendezik a labdarúgás harmadik vonalában, nem is akármilyen mérkőzések várnak vármegyebeli csapatainkra. Az NB III-as programot a Nyíregyháza második számú alakulata kezdi 11 órakor, az örökösföldi pályán a DVSC tartalék gárdáját látja vendégül. Egy Nyíregyháza–Debrecen párosítás még kicsiben is rangadónak számít. A találkozót jó hangulatban várja a kis Szpari, hiszen az előző körben Hatvanban egy hat mérkőzéses nyeretlen szériát törtek meg.

rangadó
A Mátészalka vármegyei rangadón fogadja a Kisvárda II-t
Fotó: Dodó Ferenc


– Jót tett a lelkeknek a múlt vasárnapi győzelem, annak külön örülök, hogy ez jó játékkal is párosult. Természetesen tudjuk helyén kezelni a dolgot, módjával megünnepeltük, de a héten már a következő feladatra koncenráltunk. Aki itt él, és aki ide igazolt, az tisztában van azzal, hogy egy Nyíregyháza-Debrecen mérkőzés minden korosztályban rangadónak számít. Ennek szellemében készülünk és szeretnénk itthon tartani a három pontot – mondta Török László, a Nyíregyháza II. edzője.
 

Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy a vendégek legutóbbi öt mérkőzése sorrendben így alakult: győzelem, vereség, győzelem, vereség, győzelem. Bízunk abban, hogy ez a sorminta vasárnap folytatódik.


Mátészalkán rendezik a vármegyei rangadót

Ha már rangadó, ez a jelző dukál a Mátészalka–Kisvárda II. találkozónk is, hiszen a vármegyei együttesek az egymás elleni találkozójukat kiemelten kezelik. Pláne igaz ez akkor, ha a két együttest mindössze három pont választja el egymástól a tabellán, a házigazdák hét ponttal a tizennegyedik helyről, míg a vendégek tíz ponttal a tizenkettedik helyről várják a találkozót.
– Vármegyei rangadó ide, vagy oda, ez is csak egy mérkőzés a sorban, nekünk pedig égetően szükségünk van minden pontra. Sikerünk kulcsa az lehet, ha középpályán több párharcot tudunk megnyerni, mint az előző mérkőzéseken, a helyzeteinket pedig jobb százalékkal tudnánk kihasználni. Védekezésben pedig minél kevesebbet hibázva, kevés lehetőséget adjunk ellenfelünknek a gólszerzésre – vázolta elképzeléseit Sándor Tamás, a Mátészalka edzője.
A Kisvárda II. készülhet jobb előjelekkel a mérkőzésre, hiszen a rétköziek második számú együttese, az előző fordulóban megszerezte idénybeli első győzelmét, Törtei Tamás fiai Sényőről hozták el a három pontot.
 

– Megvan a hőn áhított első győzelem, ezt vasárnap szeretnénk megduplázni 

– szögezte le határozottan Törtei Tamás, a Kisvárda II. edzője. – Ehhez nem is kell mást tennünk, mint amit az előző fordulóban, ki kell használnunk a helyzeteinket. Természetesen meg kell őriznünk hátul a stabilitásunkat, ezzel eddig sem volt gond, kevést gólt kaptunk eddig. Ha az első, vagy a második lehetőségünket gólra tudjuk váltani és mi szerezzük meg a vezetést, akkor vélemény szerint el tudjuk hozni a három pontot. Nem számítunk egyszerű mérkőzésre, ellenfelünk küzdős, hajtós csapat és az időjárási viszonyok is meghatározóak lehetnek. Csak maximális koncentrációval lehetünk sikeresek.
Nem kevésbé fontos találkozó vár a Sényő FC Selyem-Ber gárdájára, Kapacina Valer játékos-edző alakulata az Egert fogadja. 
– Elég sok a sérültünk, betegünk és eltiltottunk is van – adott rövid helyzetjelentést a Kapacina Valer. – Így nem vár ránk egyszerű mérkőzés, de képesnek tartom a csapatot arra, hogy megszerezze a győzelmet. Döntő lesz, hogy melyik alakulat tud jobban alkalmazkodni, s felázott, mély talajú pályához – tette még hozzá.

Labdarúgás: NB III

  • Nyíregyháza II.–DVSC II.
    Nyíregyháza, Örökösföldi sporttelep, v.: Dévényi (Kulcsár, Kovács L.), 11.
     
  • Mátészalka–Kisvárda II.
    Mátészalka, v.: Hajdú (Kovács Z., Vilmányi), 13.
     
  • Sényő FC Selyem-Ber–Eger
    Sényő, v.: Vinter (Balla, Tóth Á.), 13.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában