Futsal, NB I.

2024.09.16. 22:19

Nyíregyházán kiszakadt gólzsák, nagyot fordított a Nyírbátor

Az A’Stúdió Futsal Nyíregyháza kiütötte ellenfelét, a Nyírbátor hihetetlenül fordulatos mérkőzésen szintén nyerni tudott.

Szon.hu

Gólzáporral küldte padlóra ellenfelét az A'Stúdió Futsal Nyíregyháza

Fotó: Dodó Ferenc

Az elmúlt héten megtört a jég a nyíregyházi futsalcsapat 2024/2025-ös idényében. A Magyar Futsal Akadémia ellen kiszenvedett győzelem után minden esély megvolt arra is, hogy gyorsan kövesse az elsőt a a második siker is, hogy félvállról ennek ellenére sem vehette Lovas Norbert együttese a Rubeolát. A Continental Arénában rendezett hétfő esti összecsapáson azonban nem hagyott kérdést az A’Stúdió Futsal Nyíregyháza

Nem hagytak kérdést 

A hazaiak az első pillanattól magunkhoz ragadták a kezdeményezést, ez pedig már a negyedik percben gólt eredményezett, Rafinha előkészítéséből Maneca vette be a kaput. A brazil játékos ezzel az egymást követő negyedik találatát jegyezte. Másodpercekkel később ismét volt ok az örömre, Maneca lekészítése után Gregory a második gólt is megszerezte. A folytatásban is fölényben volt a Nyíregyháza, de a befejezésekbe, vagy az utolsó passzokba hiba csúszott. Négy másodperccel a félidő vége előtt aztán mégis háromgólosra alakult az előny, Gregory átadásából Rafinha centikről a kapuba gurított. Az együttes három brazil születésű játékosa egy-egy góllal és gólpasszal jelentkezett az első húsz percben. A megnyugtató eredmény lenyűgöző játékot váltott ki a második félidőben. A 22. percben Szabó Lajos remek passzából Dávid Richárd középről talált be, ezt követően szép szögletvariációból Kovács Róbert gólja következett, Fridrich Dávid közelről szerezte meg első gólját a Stúdió színeiben, Gregory duplája után pedig már 7-0 állt az eredményjelzőn. A csapat nem állt le, töretlenül jöttek a támadások, Maneca második találata után pedig két fiatal, Urr Dániel és Gyulai József is lehetőséget kapott – előbbi később asszisztot is adott. Ugyan egy figyelmetlenség megbosszulta magát, de Dávid Richárd bombagólja újra a hazaiak ontották a gólokat. Maneca újabb mesterhármast jegyzett, végül pedig Öreglaki Norbert két találata állította be a 12–1-es végeredményt. Az A’Stúdió Futsal ezzel eddigi történetének legnagyobb különbségű győzelmével folytattuk a zárkózást az élmezőnyhöz. 

Ennél nem lehetett izgalmasabb

Az előző fordulóban éppen a Rubeola ellen szerezte meg második győzelmét a Nyírbátor, amely ezúttal az Aramist fogadta. A budaörsiek kiválóan kezdték a szezont, így egyértelmű volt, a hazai pálya dacára nagyon meg kell izzadni a jó eredmény elérése érdekében Elek Gergő együttesének. Ez pedig így is történt. Az első félidő elején góllá érett a vendégek fölénye, de az egyenlítés sem váratott magára sokáig. Aztán két mégis kétgólosra duzzadt az Aramis előnye, a szünet előtt pedig csak a szépítésre futotta a Nyírbátortól. Az igazi adok-kapok pedig a második félidőben jött. A 28. percben újra egalizált a Bátor, öt percre rá pedig fordítani is sikerült a hazaiaknak. Sokáig nem maradt így az állás, egy távoli lövés után 4-4-et mutatott az eredményjelző. Kilenc perccel a vége előtt aztán az Aramis összegyűjtötte ötödik szabálytalanságát, ez azonban inkább a Nyírbátort zavarta meg. A Budaörs két gyors góllal elhúzott, de volt még hátra hat perc. Nem is kellett több a fordításhoz, előbb egy öt a négyes szituációt használt ki a Nyírbátor, majd egy elmaradt tízméteres ellenére is sikerült két gyors góllal 7-6-ra alakítani az állást, ez is lett a végeredmény, a bátoriak ezzel szezonbéli harmadik győzelmüket szerezték meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában