Labdarúgás, Nyíregyháza Spartacus

2024.09.26. 13:41

„A csapat óriásit küzdött, így 3–2-re megtöltöttük a hurkát”– vélekedtek az ultrák a Nyíregyháza Spartacus diadaláról

A Mastiffs 1995 Nyíregyháza szurkolói csoport száztíz százalékon pörgött a mérkőzésen. Véleményük szerint a debreceni drukkerek szurkolása átlagos volt, majd átlag alattivá vált a Nyíregyháza Spartacus - DVSC mérkőzésen.

Szon.hu

A Nyíregyháza Spartacus szurkolói remek hangulatot teremtettek

Fotó: Kovacs Peter

Sokszor leírtuk már, a kedves olvasó azonban bocsássa ezt meg nekünk, de huszonöt évet vártunk arra, hogy ismét papírra vethessük: a Nyíregyháza Spartacus legyőzte a DVSC-t az élvonalban. A parádés diadal után edzők, játékosok, szakértők és mindenki IS vérmérsékletének és klubszimpátiájának megfelelően véleményt formált a mérkőzésről és annak körülményeiről. Így tett a két csapat szurkolótábora is, akik fergeteges hangulatot teremtettek a telt házas stadionban, természetesen más szemüvegen át látták az eseményeket a vesztes csapat drukkerei, mint a Szpari ultrái, a Mastiffs 1995 Nyíregyháza szurkoló csoport.

Nyíregyháza Spartacus
A Nyíregyháza Spartacus és a szurkolók közösen ünnepelték a győzelmet


A nyíregyházi szurkolók korán kezdtek gyülekezni egy a stadiontól távolabb eső kocsmában. Jó hangulatú italozás folyt, majd a mérkőzésre a kezdés előtt két órával indultak el, útközben összeállva a másik nyíregyházi csoporttal – számoltak be róla facebook oldalukon. 

A szurkolók is kitettek magukért a Nyíregyháza Spartacus mérkőzésén

A belépésnél fokozott volt az ellenőrzés, de így is gyorsan bejutottunk. Kezdéskor hatszáz piros, kék kartont emeltünk a magasba, és a szektor előtt egy nagy "Piros, kékben élünk keleten" felirat került kiragasztásra. Igen, tudjuk semmi extra. Mi egy éve még ötvenem is alig voltunk. Új stadion, NBI, de egyik napról a másikra nem tudunk akkorát fejlődni. Lesz itt még komolyabb látvány is… A szurkolásról: mindenki, szó szerint mindenki 110%-on pörgött. Tábor, oldallelátók, de még a VIP szektorok is. A hangulat kaotikus volt, néha elvesztve a szervezettséget. Aki ott volt soha nem felejti el.  Egy kiírással készültünk: „Mizu srácok? Zsír a stadion?”  Egy szörnyű eseményre emlékezve, mikor a cívis fiúk összekenték a szép ruhájukat.
 

A debreceniek kiírásai ötlettelenek voltak. Volt olyan, amit még ők se értettek. A szurkolásuk átlagos, majd átlag alatti, végül pedig el is hallgattak.


A csapat óriásit küzdött, így 3-2 re megtöltöttük a hurkát. A lefújást követően óriási ünneplés kezdődött, a kitartóak ezt reggelig folytatták.
A debreceni szurkoló csoport a vereséget követően érhetően szűkszavúbban számolt be az eseményről.

Nyíregyháza Spartacus
A Nyíregyháza Spartacus elhallgattat a debreceni szurkolókat


– A korábbi héthez hasonlóan ezúttal is hamarabb keltünk útnak és már 1 órakor beértünk a tirpákok fővárosába. Itt szerencsésebben alakult a nap, hisz egészen a hazaiak kocsmájáig eljutottunk, akik viszont nem mutattak túl nagy érdeklődést az irányunkba. Ez alól csak a pár perccel később megérkező idősebb szurkolóik jelentettek kivételt, akik bár rendőrök mögül és eszközökkel felszerelkezve, de legalább közelebb akartak jönni. A délután innen már megszokottan telt, de az este többi része… A botrányos beléptetést és a sablonos stadionkép okozta meglepetésünket csak az a szégyen múlta felül, hogy egy kiesés elől menekülő falusi csapat 25 év után legyőzte a Lokomotívot írták facebook oldalukon.

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában