Kamion Európa-bajnokság, Révész Racing

2024.09.02. 13:34

Nagyot lépett a címvédés felé

Két győzelemmel és további két dobogóval zárt Kiss Norbert, a Révész Racing versenyzője a kamion Eb csehországi állomásán.

Kiss Norbert növelte előnyét az Európa-bajnokságban.

Fotó: Révész Racing

A nyári szünet után folytatódott a kamion Európa-bajnokság, a hétvégén a csehországi Most volt a helyszín. A Révész Racing ötszörös Európa-bajnoka, Kiss Norbert pedig ott folytatta, ahol a szünet előtt abbahagyta. A magyar pilóta a szezon korábbi részében 233 pontot és több mint ötven pontos előnyt szorgoskodott össze, Csehországban pedig már a szombati napon egyértelművé tette az erőviszonyokat. Az időmérő ugyan szorosan alakult, de sikerült megszerezni az első rajtkockát.

Egyértelmű fölényben

Az első futam indulásakor a Kiss mögül induló Kursim és Lenz ütközött, a Révész Racing kamionja ezután senkitől nem zavartatva aratott rajt-cél győzelmet Hahn és Lenz mögött. Következett a fordított rajtrácsos futam, amelyet Kiss Norbert a nyolcadik helyen kezdhetett meg. A magyar pilóta már az első körben több pozíciót javított, a második körben már az 5. helyen haladt a Révész Racing autója.  Lenz ugyan sokáig maga mögött tartotta, végül azonban sikerült kifékezni őt, majd Hahn-on is sikerült túljutni, így a szombati nap második futamán a harmadik helyen szelte át a célvonalat Kiss Norbert. Következett a vasárnap, az időmérőn pedig a magyar versenyző ismét nem talált legyőzőre, ráadásul fölénye egyértelműbbnek tűnt, mint egy nappal korábban. A futamon azonban nem engedhetett ki Kiss Norbert egy pillanatra sem. Jochen Hahn az egész futamon szorosan üldözte a Révész Racing kamionját, több előzést is megkísérelt a 11 kör alatt. Az ötszörös Európa-bajnok azonban állta a sarat és végül hat tizedmásodperccel riválisa előtt hozta be kamionját az első helyen. A részben fordított rajtrácsos második futamot a 8. helyről kezdte meg, és szokásához hűen remekül jött előre, végül másodikként ért célba.  
-Két győzelemmel, egy második és egy harmadik hellyel zártuk a hétvégét, ami azt gondolom egy nagyon jó eredmény. Növeltük az előnyünket a bajnokságban, most már biztosan 60 pont felett vagyunk, ami azért jó, mert így akár már a következő helyszínen, Le Mans-ban bebiztosíthatjuk a bajnoki címünket. A vasárnapunk igen kalandos volt, az időmérő jól sikerült, de aztán még ha vezettem is végig, Jochen Hahn végig ott lihegett a sarkamban. Lehet, hogy csak nem volt szerencsénk a gumival, nem volt meg a kellő tapadás. Az utolsó futamra a két első gumit a hátsó tengelyre tettük, ezután újra nagyszerű volt vezetni az autót. Most van időnk szusszanni egy kicsit, de a csapat már izgatottan várja az utolsó két hétvégét – mondta Kiss Norbert.

Franciaországban folytatják

A magyar pilóta két fordulóval a szezon vége előtt 65 ponttal vezeti az összetettet Hahn előtt, egy hétvégén pedig legfeljebb 60 pont gyűjthető. Az Eb-pontverseny élén Kissnek 290 pontja van, a második Hahn 225 pontot szerzett, a harmadik német Sascha Lenz pedig 167 pontjával már jelentős hátrányban van. Az idény szeptember utolsó hétvégéjén, a franciaországi Le Mans-ban folytatódik, egy hétre rá pedig a spanyolországi Jaramában zárul. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában