MOL Magyar Kupa, Nyíregyháza Spartacus

2024.09.14. 19:16

Maratoni csatában jutott tovább a Szpari

A várakozásoknak megfelelően nagy küzdelmet hozott a Vasas elleni MOL Magyar Kupa mérkőzés.

Szon.hu

Tizenegyespárbaj után örülhettek a nyíregyháziak

Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

Nyirkos, hideg időjárás fogadta szombat délután a csapatokat Angyalföldön az Illovszky Rudolf Stadionban. A Vasas és a Nyíregyháza Spartacus a tavalyi idényben sem vette félvállról a kupasorozatot: a fővárosiak a legjobb nyolc, a nyíregyháziak a legjobb négy között búcsúztak. A két csapat legutóbbi kupatalálkozójáig sem kell sokat visszamenni az időben, 2022 októberében Sényőn a Vasas jutott tovább az ötödik fordulóba. 

Korán hátrányban

A mérkőzés nagy iramban kezdődött, a hatodik percben a Szpari kapuja előtt alakult ki az első nagy helyzet, Szántó lövését Alaxai és a kapus Tóth közösen blokkolta. Rá két percre azonban már nem volt ellenszere a vendégeknek: Szántó megindulása után Rácz készített le Urblíknak, aki 18 méterről a rövid felsőbe lőtte a labdát, ezzel megszerezte a vezetést a Vasas. A folytatásban Kovácsréti veszélyeztetett vendégoldalról, az újabb gólhoz azonban a folytatásban is a hazaiak álltak közelebb, de a befejezésekbe hiba csúszott. A 41. percben aztán tizenegyeshez jutott a Vasas. Tóth Milán lépett ki ziccerben és ütközött a kapuból kifutó testvérével, Tóth Balázzsal. Erdős József játékvezető videón megnézte az esetet, majd a büntetőpontra mutatott, Radó lövését azonban hárította Tóth, így maradt a döntetlen, így is vonultak pihenőre a csapatok. A második félidőre két helyen is változtatott Tímár Krisztián, Pinte Patrik és Nagy Barnabás érkezett. Eleinte úgy tűnt, a Szpari továbbra sem tud veszélyt okozni támadásban, az 58. percben aztán mégis jött az egyenlítés. A csereként beállt Nagy begurítása után Eppel fordult be szépen és lőtt a kapuba. Két percre rá aztán a fordítás is közel volt, Kovácsréti egyéni akciója után centik hiányoztak. A következő negyedórában alig-alig jutottak el a kapukhoz a felek, egyik csapat sem vállalt felesleges kockázatot. A 78. percben a csereként beállt Könyves kerülhetett volna helyzetbe, de Tóth Balázs elhalászta előle a labdát, majd a hajrában előbb a nyíregyházi kapu előtt volt kavarodás, aztán a Szpari veszélyeztetett kétszer is rögzített szituációk után. A rendes játékidő hosszabbításában főként a Vasas került fölénybe, az állás azonban nem változott, így következett a kétszer 15 perces hosszabbítás. 

Az idegek harca

A 100. percben Navrátil lőtt kapásból Nagy B. beadása után, szögletre pattant a labda. A másik oldalon Könyves lövését fogta Tóth Balázs, így a hosszabbítás első félideje nem hozott gólt. A második játékrész mezőnyjátékot hozott, majd Könyves lövése pattant szögletre Bakiról, az eredmény azonban 1-1 maradt, így következhettek a tizenegyesek. Az első öt sorozat nem hozott döntést, minden játékos értékesítette a maga tizenegyesét. A hatodik kör is így folytatódott, majd a hetedik körben a Rácz lövését védte Tóth Balázs, Nagy Barnabás pedig élt az eséllyel, a kapuba lőtt, ezzel a Nyíregyháza Spartacus jutott tovább. Tímár Krisztián együttese így egy nagyon hosszú, küzdelmes mérkőzés után ott van a Magyar Kupa negyedik fordulójában, az ellenfél kilétéről a hétfő esti sorsolás során derül fény.

MOL Magyar Kupa, 3. forduló
Vasas–Nyíregyháza Spartacus 1-1 (1-0, 1-1, 1-1), tizenegyesekkel: 6-7
Budapest, Illovszky Rudolf Stadion, v.: Erdős. Vasas: Kiss – Ódor, Otigba, Iyinbor (Lehoczki 103.), Doktorics (Deutsch 85.) – Szánthó (Vida, 63.), Urblík, Hidi M. (Cseke 91.), Rácz – Radó  (Könyves 77.), Tóth M.  Vezetőedző: Pintér Attila. 
Nyíregyháza Spartacus: Tóth B. – Alaxai (Gengeliczki 81.), Baki, Jokic (Keresztes 102.) – Navrátil, Toma (Kvekveskiri 86.), Keita, Leoni (Nagy B., a szünetben), – Kovácsréti, Eppel (Ramos 68.), Gresó (Pinte, a szünetben). Vezetőedző: Tímár Krisztián. Gól.: Urblík (8.), illetve Eppel (58.).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában