Kézilabda, Kisvárda Master Good SE

2024.09.16. 11:52

Jó döntéseket hoztak a végén

A Kisvárda győzelmének kulcsa az volt, hogy betartották a taktikai utasításokat.

Szon.hu

Fotó: Dodó Ferenc

Mint arról beszámoltunk, A Kisvárda Master Good SE a bajnokság első hazai mérkőzésén parádés kezdés után, végül szoros mérkőzésen legyőzte az MTK-t szombaton (29–28). Az együttes vezetőedzője, Józsa Krisztián arról beszélt a találkozó előtt, hogy nagyobb sebességgel és pontosabban kell támadniuk, mert csak így lehetnek eredményesek, ezt a csapat maximálisan be is tartotta, hiszen percek alatt hatgólos előnyt épített fel magának.

Türelmesebben játszottak

– Tudtuk, hogy az MTK támadásból védekezésbe cserél, ezért azt beszéltük meg, hogy minél gyorsabban érjünk fel a kapujuk elé és a rendezetlen védelmük ellen szerezzünk könnyű gólokat. Ehhez társult még Mátéfi Dalma parádés teljesítménye, aki az elején védéseivel elbizonytalanította az MTK lövőit, így alakult ki elég gyorsan ez a tetemes különbség – tekintett vissza Józsa Krisztián.
A remek kezdés után aztán kicsit megtorpantak, a vendégek ezt kihasználva dolgoztak le hátrányukból, de a szünetre ismét négy góllal vezettek.
– Attól a kis hullámvölgytől eltekintve, az első félidőben végig jó tempóban kézilabdáztunk és megfelelő volt a koncentrációnk is, sikeresen végrehajtottuk taktikai elképzeléseinket. Az esztergomi mérkőzéshez képest türelmesebben játszottunk, így megvoltak a ziccereink. Tisztában voltunk azonban azzal, hogy a jó kezdésünkhöz az is kellett, hogy ellenfelünk bennmaradt az öltözőbe és nem lesz azért ez egy sétagalopp számunkra.
Fordulás után aztán vészesen apadt a megszerzett előnyük, fokozatosan zárkózott az MTK.

Szombathelyen folytatják

– Rosszul kezdtük a második félidőt, egyre közelebb jött az MTK, ez kicsit elbizonytalanított bennünket és kapkodóvá vált a játékunk. A végjátékban viszont higgadtabbak voltunk, mi hoztunk jó döntéseket. Amikor nagyon kellett, nem remegett meg a kezünk, Larissa Kalaus két fontos gólt is szerzett ebben az időszakban, Mátéfi Dalma is fontos védéseket mutatott be. A csapatmunka mellett több kiemelkedő egyéni teljesítmény is kellett ehhez a győzelemhez. Az előbb említett Mátéfi Dalma végig nagy támasza volt a csapatnak, Gyimesi Kitti vezére volt a védekezésnek, Larissa Kalaus biztos kézzel értékesítette a helyzeteit és a büntetőket, magabiztos volt Gém Léna, jól szállt be Kovalcsik Bianka és fiatal kora ellenére bátran játszott első NB I.-es mérkőzésén Karé Kamilla – zárta Józsa Krisztián.
A Kisvárda Master Good SE szombaton a Szombathely vendégeként folytatja bajnoki szereplését.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában