Labdarúgás, Nyír-Wetland vármegyei I. osztály

2024.09.05. 11:32

Élre állhat hétvégén a Tarpa - edzői nyilatkozatokkal

Az újonc csapatok hazai pályán lépnek pályára a hétvégén.

Szon.hu

A vármegyei kupától egyaránt búcsúzó Nyírbátor(kék felsőben) és a Nagyecsed a bajnokságban vigasztalódhat

Fotó: Sipeki Péter

Hétvégén már az ötödik fordulót rendezik a Nyír-Wetland vármegyei I. osztályú bajnokságban. Szombaton három, vasárnap négy mérkőzést rendeznek. A páratlan létszám miatt ezúttal az Ibrány lesz a szabadnapos. Amíg egyes csapatok egész héten a soron következő hétvégi bajnokira készülhettek, vannak olyan együttesek is, akiknek szerdán a vármegyei kupában is kellett helytállni. Halasztások is bőven voltak az elmúlt hetekben, így a tabella még továbbra sem rendeződött, két olyan csapatot is találunk, amely az ötödik hétre fordulva mindössze két lejátszott bajnokin van túl. Az esélyek ennek ellenére is kezdenek körvonalazódni. Az Ibrány hiányában az ötödik forduló az élen is változást hozhat. Az eddig második Tarpa az eddig igencsak döcögősen teljesítő Nagyecsed otthonába látogat. Az ecsediek formája ráadásul a jelek szerint hét közben sem javult, miután Harbula Balázs csapata 1-1-es döntetlent követően kiesett a vármegyei kupából a másodosztályban szereplő Balkány vendégeként. Szoros mérkőzésnek ígérkezik a két hatpontos együttes, a Kótaj és az Újfehértó találkozója. A fehértóiak a Hatvan elleni Magyar Kupa találkozó, valamint szabadnapjuk miatt utoljára augusztus 17-én játszottak bajnoki mérkőzést, igaz, szerdán jól hangoltak Kiss Tamásék a vármegyei kupában, a Birit sikerült kiütniük. Két eddig csalódott csapat találkozójára van kilátás Mándokon, ahová az eddig egypontos Nyírbátor látogat. Mindkét együttes jobb kezdésben bízott, pláne a tavalyi idény előkelő helyezéseinek tükrében, így vélhetően az egy ponttal egyik csapat sem lenne elégedett. Szintén nagy csatát hozhat a két győzelemmel és két vereséggel kezdő újonc Gergelyiugornya és a jól erősítő Nyírmeggyes összecsapása. Utóbbi csapat nem csak a bajnokságban bizonyít eddig, a vármegyei kupában hét közben a Baktalórántháza 5-1-es kiütése is jó formájukat jelzi. A négy mérkőzésen mindössze egy pontot gyűjtő Vásárosnaménynak is meg kell kezdenie a felzárkózást, ehhez idegenben kell felülmúlniuk a három ponttal tizedik helyen álló Ibrányt. Az újonc Baktalórántháza az előző hétvégén megszerezte első győzelmét az új idényben, hétközi kupatalálkozójuk azonban finoman szólva nem sült el jól. Vasárnap az eddig igen felemásan teljesítő Csenger látogat hozzájuk és az eddigiek alapján jó esély mutatkozik egy gólgazdag mérkőzésre. Ez a két csapat kapta ugyanis a legtöbb találkozót az eltelt fordulókban. A vármegyei élvonalban szintén újonc Nyírvasvári pedig zsinórban három döntetlenje után hétvégén első győzelmét is megszerezné hazai közönsége előtt, ehhez azonban a Nagykállónak is lesz 1-2 szava, amely legutóbb a jól szereplő Kótaj legyőzésével jelezte, hogy szeretne stabil tagja lenni a középmezőnynek.

Labdarúgás: Nyír-Wetland vármegyei I. osztály, 5. forduló, edzői várakozások (kezdés: 16, ifi:14)
Szombat
Nagyecsed (13.)-Tarpa (2.)
Harbula Balázs, Nagyecsed edzője: –Hazai pályán elvárás mindent megtenni annak érdekében, hogy tisztességes eredményt érjünk el a bajnokesélyessel szemben. A gödörből csak úgy lehet kimászni, ha mindenki akarja.
Vjacseszlav Jeremejev, a tarpai edzőpáros tagja: – Nehéz mérkőzésre számítunk, Nagyecseden mindig nehéz játszani. Ennek ellenére nem adjuk fel a saját játékunkat, támadólag fogunk fellépni, hogy megszerezzük a három pontot.

Kótaj (5.)-Újfehértó (4.)
Seregi Mihály, Kótaj edzője: – Remélem ezen mérkőzésen a szerencse is mellénk áll, nem úgy mint múlt héten. Egy jó csapat látogat hozzánk, amelynek tiszteljük a múltját. Hazai pályán azonban nekünk a győzelemre kell törekednünk, szeretnénk megszerezni a három pontot. 
Kiss Tamás, Újfehértó edzője: Az elmúlt két hétben bajnokit ugyan nem játszottunk, de túl vagyunk egy nagyon tanulságos Magyar Kupa találkozón egy NB III-as ellenfél ellen, valamint egy szintén hasznos felkészülési mérkőzésen. Hétvégén Kótajba látogatunk, ahol tudjuk, hogy senkinek sincs könnyű dolga, de mi szeretnénk folytatni a jó sorozatunkat és egy győzelemmel megkapaszkodni az élmezőnyben.

Mándok (11.)-Nyírbátor (15.)
Kocsis János, Mándok edzője: – Mindkét csapatnak nagy szüksége van a sikerélményre, számunkra sem úgy indult a bajnokság, ahogyan terveztük. Megpróbálunk mindent megtenni annak érdekében, hogy ez változzon. Jó teljesítményekre van szükség és arra is, hogy a szerencse végre-valahára mellettünk mellénk álljon. 
Erdei Zoltán, a Nyírbátor edzője: – Annyi pozitívuma volt a hétvégi meccsünknek, hogy nem kaptunk gólt. Annyi hiányzik nálunk, hogy valaki megtalálja a góllövő cipőjét és akkor előrébb fogunk lépni.

Vasárnap
Gergelyiugornya (6.)-Nyírmeggyes (3.)
Balogh Tibor, a Gergelyiugornya játékos-edzője: – Ellenfelünk nagyon jól kezdte a bajnokságot, a mi szereplésünk egyelőre eléggé felemás. Viszont az is igaz, hogy eddigi két vereségünket élcsapatoktól szenvedtük el. Hazai pályán szeretnénk elvenni a Nyírmeggyes veretlenségét. 
Nagy Zsolt, a Nyírmeggyes elnökségi tagja: – Volt egy sikeres kupamérkőzésünk a bajnoki előtt, ami elég önbizalmat és lendületet adhat ahhoz, hogy elhozzuk a három pontot Ugornyáról. Ehhez ugyanaz az alázat és győzni akarás szükséges, amit az előző hétvégén Kemecse ellen mutattunk hazai pályán.

Kemecse (10.)-Vásárosnamény (14.)
Tudja Dávid, a Kemecse edzője: – Átbeszéltük az elmúlt hét tapasztalatait az öltözőben. A hétvégén két olyan csapat találkozik, akik szeretnének zárkózni a tabellán, ennek megfelelően kiélezett mérkőzésre számítok, amit mindenféleképpen meg kell nyernünk.
Géczi István, a Vásárosnamény edzője: – Eddigi szereplésünk nagy csalódás, azon dolgozunk, hogy hétvégén ezen tudjunk javítani.

Baktalórántháza (8.)-Csenger (7.)
Stekler Attila, a Baktalórántháza edzője: – Akkor lesz nagy értéke a Vásárosnaményban szerzett pontoknak, ha azt hazai pályán gyarapítani tudjuk. Nem becsüljük le a Csengert, egy újabb nehéz mérkőzésre számítok. Remélem ugyanaz a mentalitás fog jellemezni bennünket, mint a múlt héten, mert az pontot, pontokat hozhat.
Juhász Ferenc, a Csenger edzője: – Nagyon nehéz mérkőzésre számítunk a hétvégén, jól szervezett csapathoz látogatunk. Ennek rendje és módja szerint készültünk a héten, ha végig fegyelmezettek és koncentráltak tudunk maradni, akkor jól is kijöhetünk a meccsből.

Nyírvasvári (12.)-Nagykálló (9.)
Paulik János, a Nyírvasvári edzője: – Benne van már a csapatban az első megye egyes győzelem. Szeretnénk ezt most hétvégén hazai pályán, hazai közönség előtt ünnepelni. 
Homann Richárd, a Nagykálló edzője: – Nem mondok újat azzal, hogy idegenben mindenhol nehéz. Az eredmények azt mutatják, hogy egy masszív csapathoz érkezünk, de szeretnénk pontosan távozni. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában