Kézilabda, Kisvárda Master Good SE

2024.09.14. 20:36

A Kisvárda legyőzte az MTK-t

A szoros végjátékban jobban koncentrált a hazai csapat, így értékes két ponttal lettek gazdagabbak.

Szon.hu

Fotó: Dodó Ferenc

Miután a Kisvárda Master Good SE a bajnokság nyitányán vereséget szenvedett az MOL Esztergom vendégeként, a szezon első hazai mérkőzésén az MTK-t fogadta. A felek a felkészülés alatt kétszer is megmérkőztek, Budapesten a Kisvárda nyert két góllal, fordított felállásban pedig háromgólos fővárosi siker született. Két szoros mérkőzést játszottak tehát egymással, így szombaton is kiélezett küzdelemre volt kilátás.
Egy egy kapusvédéssel indult a találkozó, majd Erin Novak szerezte meg a hazaiaknak a vezetést, aztán Larissa Kalaus duplázta meg az előnyt, miközben Mátéfi Dalma már a harmadik védést mutatta be és még csak négy perc telt el a mérkőzésből. Remekül kezdte tehát a mérkőzést a hazai csapat, az első MTK gólra több, mint hét percet kellett várni. A folytatásra sem lehetett panasz, Mátéfi Dalma parádézott, csak Poczetnyik Luca tudott túljárni az eszén. Elöl pedig szebbnél szebb gólokat lőve folyamatosan hizlalták előnyüket, szűk negyedóra elteltével ötgólos hazai előnyt mutatott az eredményjelző. Elég volt azonban pár perc bizonytalanság és az MTK visszazárkózott kettőre. Mielőtt vérszemet kaptak volna, Karé Kamilla ejtett egy szépet, majd Gém Léna volt eredményes hosszú indításból. Ezzel sikerült is kilábalniuk a rövid ideig tartó hullámvölgyből, a félidei eredményt a villámléptű Karé Kamilla állította be. Négygólos hazai előnnyel vonultak a felek pihenőre.

Jobban kezdte a második félidőt az MTK, vészesen fogyott a kisvárdai előny, pedig megvoltak a helyzeteik, de a kapufa többször is kisegítette a fővárosiakat és Kubina Molli is elkapta a fonalat. A félidő derekán egyenlő volt az állás. Ugyan villámrajtot vett a Kisvárda, de ahogy az várható volt, szoros mérkőzés kerekedett ki a végére. Felváltva estek a találatok, a vezetést azonban nem adta ki s kezéből a Kisvárda. Az utolsó hét percre fordult a kocka, Ferenczy Fruzsina találatával átvették a vezetést a fővárosi kék-fehérek. Másfél perccel a vége előtt egy labdaszerzés után lerohanásból Csáki Lilla góljával visszavette a vezetést a hazai csapat, az akció közben kiállították a szabálytalankodó Poczretnyik Lucát, így emberhátrányban fejezte be a mérkőzést az MTK. Bató Lilipasszívnál mellé suhintotta a labdát, az utolsó harminc másodpercben pedig már nem adta ki a kezéből a labdát a Kisvárda és ezzel megszerezte a győzelmet.
Kisvárda Master Good SE–MTK Budapest 29–28 (16–12)
Kisvárda, 450 néző. V.: Felhő, Öcsi. Kisvárda: Mátéfi D. – Gém 3, Karnik Sz. 2, L. Kalau 7/3, Szabó L. 2, E. Novak 2, Mérai 1. Csere: Leskóczi (kapus), Gyimesi 1, Kovalcsik B. 3, Brajovics, Karé 4, Bucsi 3, Ajano, Csáki 1. Edző: Józsa Krisztián. MTK: Kubina – Bató 4/4, Dakos 3, Lapos 1, Hadnagy, Poczetnyik L. 5, Fekete B. 1. Csere: Christe, Szőke (kapusok, Andróczki 3, Kekezovity 4, Tóth M., Ferenczy F. 4, Bujdosó-Gerhát 1, Tóth A., Dávid-Azari 2. Edző: Vágó Attila.
Kiállítások: 8, illetve 12 perc. Hétméteresek: 3/3, illetve 4/4.
Az eredmény alakulása. 4. perc: 4–0. 10.p.: 6–2. 14. p.: 8–2. 19. p.: 8–6. 26. p.: 13–8. 35. p.: 17–16.  43. p.: 18–18. 51. p.: 23–23. 59. p.: 29–28.
MESTERMÉRLEG
Józsa Krisztián: – Nehéz héten vagyunk túl, sokat beszéltünk arról, hogy min kell változtatnunk. Jól kezdtünk, de nem volt reális az elején kialakult különbség, mert nem vagyunk ennyivel jobbak az MTK-nál. A hatgólos vezetés kicsit meg is nyugtatott bennünket. A második félidőben rengeteg hibával játszott mindkét csapat, a végén nekünk volt szerencsénk, nagyon fontos két pontot szereztünk.
Vágó Attila: – Az elején elengedtük hat góllal a Kisvárdát, ez a kezdés nem megengedhető senki ellen az élvonalban. Sok erőnket felemésztett, hogy visszakapaszkodjunk. A csapat erejét, harcosságát mutatja, hogy nemcsak visszajöttünk a meccsbe, hanem még a vezetést is átvettük. Sajnos a végjátékban többet hibáztunk, így vereség lett a vége. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában