Röplabda, Fatum-Nyíregyháza

Tegnap, 13:39

Nagy potenciál van az együttesben

Romániában folytatja a felkészülést a Fatum, alig több mint két múlva pedig már rajtol az Extraliga.

Szon.hu

A bronznak is tudtak örülni a nyíregyházi röpisek.

Fotó: Nyíregyházi Sportcentrum

Mint arról a hét elején megemlékeztünk, a harmadik helyen zárta az előző hétvégén rendezett Fatum Property Kupát a Fatum-Nyíregyháza. A házigazdák a szombati elődöntőben a román CSM Lugoj ellen szenvedtek sima 0–3-as vereséget, így vasárnap a harmadik helyről döntő mérkőzésben voltak érdekeltek a lányok. Az ellenfél a szlovén Calcit Volley volt. A helyzetet nehezítette Adrian Chylinski vezetőedző számára, hogy a szombati mérkőzésen Kump Alíz és Natasha Calkins is összeszedett egy-egy kisebb sérülést, így rájuk a bronzmeccsen nem számíthatott a tréner. A mérkőzést végül fordulatos csatában így is sikerült 3–2-re megnyerni, így nem maradtak érem nélkül a nyíregyháziak a Continental Arénában. 

Kettős érzéseim vannak a torna kapcsán. Örülök annak, hogy a harmadik helyet sikerült végül megszerezni egy komoly játékerőt képviselő szlovén csapat ellen, akik a nemzetközi kupában is szerepeltek. Maradéktalanul viszont nem vagyok elégedett, mert az elődöntőben a román együttes ellen három meghatározó játékosunkat veszítettük el sérülés miatt. A bronzmeccsen a hiányzókkal együtt 60-65 %-os teljesítményt nyújtottunk, és bánt, hogy nem tudtuk megmutatni a csapat teljes erejét, de bízom abban, hogy látták a nézők, hogy ez egy jó potenciállal rendelkező együttes, tele tehetséges fiatalokkal, jó légiósokkal. Most nagy szerep hárul az egészségügyi stábra, hogy mindenki rendbe jöjjön, és új erővel folytathassuk a munkát – értékelte a tornán látottakat Adrian Chylinski. A felkészülés következő állomásaként a Fatum Romániába utazik, ahol egy nemzetközi tornán vesz részt, majd egy héttel később Békéscsabán további mérkőzések várnak a lányokra, hogy aztán október negyedikén elrajtoljon a Női Extraliga 2024/2025-ös idénye.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában