Labdarúgás, játékvezetők

2024.07.18. 11:22

Az NB II.-es játékvezetői keret tagja lett Takács Ákos

Az MLSZ Játékvezető Bizottság nyári edzőtáborának zárásaként érkezett az örömhír.

Takács Ákos (balról az első) NB II.-es játékvezetőként folytatja.

Fotó: szabolcsjb.hu

 2024. július 14. és 17. között Telkiben tartotta az MLSZ Játékvezető Bizottsága a 2024-2025-ös bajnokságra készülve az NB I-II. játékvezetői keretek részére a felkészítő edzőtábort. A táborban a tesztek teljesítése mellett több témában került sor videók feldolgozására, szakmai iránymutatások megismerésére.

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyét öt fő képviselte: Karakó Ferenc élvonalbeli játékvezető, Kulcsár Judit FIFA-asszisztens, Takács János NB II.-es ellenőr, Szilágyi Norbert NB II.-es asszisztens, valamint meghívottként Takács Ákos is részese volt a képzésnek.

Takács Ákos szintet lépett

Zárásaként Hanacsek Attila elnök úr tájékoztatta a keretek tagjait az bajnokságban elvártakról, valamint a változásokról. Ezek között bejelentésre került, hogy a 2024-2025 őszi szezontól Takács Ákos az NB II.-es játékvezetői keretbe kerül.

Takács Ákos 2014-ben, tizenhat évesen tett játékvezetői vizsgát Nyíregyházán. A vármegyei osztályokban szerzett tapasztalatai után 2018 nyarán került az NB III.-as játékvezetői keretbe. 2021-ben felvételt nyert az MLSZ Játékvezető Bizottság Haladó Akadémiájára, ahol tovább tudta mélyíteni szakmai tudását. Hat éven keresztül a harmadosztályban (és a futsal NB I.-es keretben) szerzett jelentős rutint, több mint 150 NB III.-as mérkőzés után ősztől már eggyel magasabb osztályban, a Merkantil Bank Ligában vezethet mérkőzést.

Családi hivatás

Ákos édesapja, Attila is hosszú évekig volt az országos keret tagja asszisztensként, nagybátyja, Takács János pedig NB I.-es játékvezetőként öregbítette a szabolcsi játékvezetők hírnevét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában