Rajtaütés

6 órája

Fegyveres merényletet tervező fiatalokra csapott le a TEK

A Kormányzati Tájékoztatási Központ arról tájékoztatta a Magyar Nemzetet, hogy hétvégén a magyar szolgálatok a velük együttműködő amerikai partnerszolgálattól információt kaptak arról, hogy a fiatalok beszélgetést folytattak egy online csoportban védett személyeket érintő, közeljövőre tervezett akcióról.

MW

Illusztráció

Forrás: MTI

Fotó: Marjai János

A megfigyelés során az említett fórumon megosztott fényképekből és információkból az derült ki, hogy fegyverek beszerzését és használatát tervezik az akciót szervező fiatalok – számolt be a Magyar Nemzet.

A lap megkeresésére a Kormányzati Tájékoztatási Központ közölte, hogy tekintettel az elmúlt hónapok nemzetközi eseményeire is, amikor több vezető politikust értek fegyveres támadások, a magyar szolgálatok és a Terrorelhárítási Központ is kiemelt figyelmet fordítanak az ilyen jellegű információk ellenőrzésére és a szükséges intézkedések megtételére. 

A Magyar Nemzet azt is megtudta, hogy a XVI. kerületi söröző közelében, az utcán, a Veres Péter és a Nógrádverőce út találkozásánál történt a rajtaütés. A vendéglátóhely tulajdonosa a lapnak azt mondta, hogy

 a szombat este őrizetbe vett személyek külföldiek lehettek, és nemzetközi akció keretében foghatták el őket.

A teljes cikkért és a további részletkért kattintson IDE!

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában