Labdarúgás, Kisvárda Master Good

2024.06.06. 10:56

Távozik a Kisvárda lengyel középpályása

Rafal Makowski is máshol folytatja.

Rafal Makowski is távozik.

Fotó: kisvardafc.hu

Az élvonaltól búcsúzó Kisvárda Master Good csapata közös megegyezéssel felbontotta Rafal Makowski szerződését, így a huszonhét esztendős lengyel futballista két és fél év után távozik a Rétközből. A középpályás 2022 januárjában szülőhazájából érkezett Kisvárdára, tagja volt a bajnoki ezüstérmet szerzett csapatnak, szerepelt a nemzetközi porondon, illetve idén a Mol Magyar Kupában elődöntős legénységben is szóhoz jutott, ahogy az élvonalból kiesett csapatban is.

Meghatározó futballista volt

Makowski 74 bajnoki mérkőzésen 4383 perc játéklehetőséghez jutott, 52 alkalommal a kezdő tizenegyben kapott helyet, 22-szer pedig csereként lépett pályára. Nyolc gólt szerzett, abból hetet a 2022-2023-as bajnokságban, egyet pedig 2024 tavaszán. A neve mellett kilenc gólpassz is szerepel, és volt egy olyan sorozata, amikor egyvégtében 31 bajnokin lépett pályára. Ez a harmadik leghosszabb ilyen jellegű széria a csapat élvonalbeli történetében.

Mindezek mellett játszott mind a négy Európai-konferencialiga-selejtezőn, a Mol Magyar Kupában kilenc alkalommal szerepelt, és két gólt szerzett. Sportszerű játékára jellemző, hogy a bajnokságban egyetlen sárga lapot sem kapott, a kupában is csak egyet. Rafal Makowski két és fél évig meghatározó tagja volt csapatnak. 

Ahogyan az előzetesen is várható volt, az élvonaltól búcsúzó gárda kerete jelentős változásokon esik át, Makowski mellett már biztosan távozik Lucas, a klubrekorder Bohdan Melnik, Ötvös Bence, Danijel Petkovics, Enes Alic, Boban Nikolov és Balogh Norbert is. Az érkezők közül egyelőre Bíró Bence és Soltész Dominik kettősét érdemes megemlíteni. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában