Közel-keleti konfliktus

2 órája

Izrael folytatta a libanoni főváros déli külterületeinek bombázását – frissül

Az izraeli–palesztin háború 358. napjának eseményeit ismertető hírfolyamunkban az MTI, a Magyar Nemzet, a Mandiner, a Világgazdaság és az Origo híreiből válogatunk.

MW

Emberek a romok között Bejrút déli körzetében

Forrás: AFP

Fotó: Anwar Amro

Izrael folytatta a libanoni főváros déli külterületeinek bombázását

Az izraeli hadsereg szombaton is folytatta Bejrút déli elővárosainak, a Hezbollah síita milícia fellegvárának ostromát. Szombat hajnalban a Hezbollahhoz kötődő al-Manar helyi csatorna egymást követő rajtaütésekről számolt be, amelyek a déli elővárosok legalább öt negyedét vették célba.

Több száz, autókba zsúfolt család menekült el sietve a környékről, miután az izraeli hadsereg evakuálásra szólított fel. Az éjszaka közepén forgalmi dugók alakultak ki a főváros utcáin, amelyek ilyenkor általában kihaltak, és az áram hiánya miatt sötétségbe borultak.

Az izraeli hadsereg a Telegram üzenetküldő alkalmazáson közölte, hogy péntek este újabb csapásokat hajtott végre Bejrút térségében, olyan polgári épületeket célozva, amelyek állítása szerint fegyverraktáraknak, lőszergyáraknak és a Hezbollah parancsnoki központjainak adtak otthont.

Lebanon Israeli Airstrike Beirut
Bomba robban Bejrút déli elővárosában
Fotó: Fadel Itani / Forrás: Middle East Images via AFP

Az iszlamista mozgalom cáfolta, hogy fegyverraktárak lennének a lakóházakban.

Izrael korábban jelezte, hogy a Hezbollah főhadiszállását bombázta a térségben. Több izraeli televíziós csatorna szerint a Hezbollah vezetője volt a csapás célpontja.

Az izraeli hadsereg az éjszaka folyamán bejelentette, harci gépei a bejrúti repülőtér környékén igyekeznek megakadályozni, hogy Irán a Hezbollahnak szánt fegyverszállítmányokat szállítson oda.

Azt is közölte, hogy csapásokat hajtott végre a Hezbollah célpontjai ellen a dél-libanoni Szúr térségében és a keleti Bekaa régióban, a Hezbollah másik fellegvárában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában