Elismerés

3 órája

A márkanagykövet apiterapeuta

Galambos Béla

A Gerzsenyi házaspár

Forrás: Gerzsenyi László tiborné archívuma

Újabb öröm érte az idén a Szakmai Elit Év Kiváló Szakemberének választott Gerzsenyi László Tibornét. A vásárosnaményi méhész, apiterapeuta a napokban azt a megtisztelő megbízást kapta a szervezőktől, hogy az októberi XXXI. Szakmai Elit 2024 díjátadó gálán ő lássa el a Szakmai Elit Kereskedelmi Márkanagykövet feladatait.
– A Szakmai Elit márkanagyköveteivel megismerkedés egyedülálló lehetőséget kínál arra, hogy bepillantást nyerjünk azoknak a kiemelkedő szakembereknek az életébe és munkájába, akik példaértékű tevékenységükkel formálják a szakmájukat - mondta a szombathelyi ötletgazda cégtulajdonos. Németh Imre hozzátette: Ezek a nagykövetek nemcsak elismertek a saját területükön, hanem inspiráló vezetőkként is szolgálnak, akik pozitív hatást gyakorolnak közösségükre és szakmai környezetükre. Az ő történeteik, szakmai útjuk és elhivatottságuk megismerése segít megérteni, miért éppen őket választották erre a megtisztelő szerepre, és hogyan járulnak hozzá az adott márka hitelességéhez és hírnevéhez.
A vásárosnaményi méhész  házaspár, Gerzsenyiné Angelika és férje két telephelyen közel kétszáz méhcsaláddal foglalkozik. Rendszeresen kitelepülnek különféle rendezvényekre. Az apiterápia terén szerzett tapasztalataikkal egyre több ember számára váltak keresett szakemberré. Angelika korábban huszonkét évig egészségügyi dolgozóként tevékenykedett, és a Covid-járvány miatt nem tudott visszatérni a munkájához. Ezért 2022 májusában kezdett el foglalkozni az apiterápiával. Angelika nem mulasztja el hangsúlyozni a méz helyes fogyasztásának fontosságát. Az apiterápia előnyeiről tartott tájékoztatók révén pedig igyekszik felhívni a figyelmet az egészséges életmódra. A méhek segítségével a gyógyító tevékenységét már több vármegyei rendezvényen, fesztiválon és falunapon is bemutatta. Emellett a  Gerzsenyi házaspár aktívan részt vesz iskolai és óvodai eseményeken, hogy minél több emberhez eljuttassák termékeiket és az apiterápia (méhterápia) előnyeit.

Az apiterápia méhterápiát jelent. Egészen pontosan a méhészeti termékekkel való egészségmegőrzést és gyógyítást, amit a világ minden részén évezredek óta használnak. Méhtermékeknek pedig azokat a méhek által előállított anyagokat hívjuk, melyek alkalmazásával különböző tüneteket enyhíthetünk, betegségek, sőt krónikus megbetegedések kiegészítő terápiájaként is, igen jelentős javulás érhető el segítségükkel. 
A méhpempő a dolgozó méhek által termelt, tejszerű anyag. Ez a lárvák fő tápláléka életük első 3 napjában. Egy lárvát, amelyből királynő lesz, egész életében méhpempővel táplálnak. Ez a kizárólagos táplálék indítja be a királynő petefészkeinek fejlődését. A királynő peték millióit fogja élete során lerakni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában