Kosárlabda

2024.06.06. 09:48

Hazatérő játékosokkal erősített a Blue Sharks

Két fiatal nyíregyházi játékost igazolt a Hübner Nyíregyháza BS.

Orosi Bálint és Hibján Máté a két új igazolás

Újabb játékosok váltak ismertté a férfi kosárlabda NB I/B Piros-csoportjának következő idényére készülő Hübner Nyíregyháza BS keretében. Mint ismert, a Blue Sharks korábban bejelentette, hogy szerződést hosszabbított Bonifert Bendegúzzal, Végső Bálinttal, Tarján Izsákkal, Magyari Kristóffal, Nagy Simonnal és Glatz Somával, immáron pedig az is hivatalos, hogy Hibján Máték, valamint Orosi Bálint a Cápáknál folytatja pályafutását.

A két fiatal játékos a Nyíregyházi Kosárlabda Klubban nevelkedett, majd a Debreceni Akadémián pallérozódott tovább, onnan térnek most haza. Merim Mehmedovic, a Blue Sharks szakmai igazgatója és vezetőedzője elmondta, a klub koncepciója az, hogy minél több nyíregyházi játékos szerepeljen a felnőttcsapatban. Mint mondja, ő mindig bízott a fiatalokban és a jövőben is ezen elv mentén szeretne dolgozni.

Fontos megemlíteni, hogy a következő idényben mindkét érkező megfelel a fiatalszabálynak, mely szerint a meccseken végig pályán kell lennie egy 2004. január 1-je után született játékosnak.

Hibján 2004-es születésű, mezőnyposztokon bevethető játékos. A mögöttünk hagyott idényben 12 mérkőzésen lépett pályára az NB I/B Piros-csoportban és a szezon végén bemutatkozott az élvonalban is.

– Nagyon motivált vagyok, hogy számomra hazai klubban kezdhetem meg a következő szezont – idézi a klub honlapja Hibján Mátét. – Óriási bennem a bizonyítási vágy és mindent meg fogok tenni azért, hogy megfeleljek. A következő szezonban szeretnék sokat fejlődni, tapasztalatot szerezni és a csapattal minél kiemelkedőbb eredményt elérni.

Orosi 2005-ös születésű, 206 cm magas center, a Piros-csoportban öt meccsen játszott, az NB I/A U20-as bajnokságában – Hibjánhoz hasonlóan – nagy szerepet kapott.

– Nagy örömmel fogadtam a klub megkeresését, nem kellett sokat gondolkodnom azon, elfogadjam-e az ajánlatot, hiszen nyíregyházi születésű játékosként nagyon sokat jelent nekem, hogy itt játszhatok – fogalmazott Orosi Bálint. – Szeretnék a tőlem telhető legtöbbet tenni azért, hogy a legmagasabb céljainkat elérjük a következő szezonban. Nagyon várom a közös munkát!

A Blue Sharks vezetősége további játékosokkal is tárgyal, hamarosan újabb bejelentések várhatóak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában