Labdarúgás

2022.07.27. 15:09

„Nem tudták játszani a játékukat, mert a Kisvárda megakadályozta”

Török László csapata munkáját a Kajrat edzője is elismerte. Csütörtökön jön a párharc visszavágója.

A 800 ezer eurót érő védő, Macky Bagnack (középen) is pályára lépett a Kajratban, Jasir Asani (jobbra) így is betalált az odavágón

Fotó: Szabó Sándor/Kisvárda FC

Csodálatos heteket élnek meg a Kisvárda Master Goodnál és bízunk benne, hogy további napokkal toldják meg ezt a szép időszakot. Ehhez csütörtökön továbbjutást érő eredményt kell elérni a Kajrat Almati ellen.

Mint ismert, a szabolcsiak múlt héten játszották le a klub történetének első nemzetközi kupamérkőzését. A Várda az Európa-konferencialiga második selejtezőkörében ellenfele fölé nőtt a párharc odavágóján, a hajrában megszerezte az előnyt (1–0), ezzel a szezonbeli első tétmeccsén kellő önbizalmat szerzett, Török László vezetőedző ugyanakkor hangsúlyozza, a csütörtöki visszavágót úgy kell kezelni, mintha előröl indulna a párharc.

– Az első mérkőzés előtt azt mondtam, először azt szeretnénk elérni, hogy ne kapjunk gólt, ami sikerült – fogalmazott Török László.Tisztában vagyunk azzal, hogy nálunk van az előny, ám ez nem jelenti azt, hogy megnyugodhatunk, továbbra is a földön kell maradnunk! A kazahsztáni meccs elején egy kicsit magasabb volt a stresszfaktor, ami néhány percig jelentkezett egy-két játékosnál, aztán ezt leküzdöttük, percről percre magabiztosabbá vált a csapat, ráérzett, hogy labdaszerzésből, gyors átmenetből tudunk kialakítani helyzetet. Az akkor mutatott fegyelemre szükség lesz a folytatásban is, a csapatnak ez az erőssége. Az Almati edzője értékelésében azt mondta, nem tudták játszani a játékukat, mert ezt a Kisvárda megakadályozta. Ez azt mutatja, hogy jól készültünk fel a mérkőzésre, ugyanerre törekszünk.

Fárasztó napjai vannak a Kajratnak, hiszen a múlt csütörtöki Ekl-összecsapás után vasárnap a Kazah Kupában játszott, hosszú utazás után pedig szerdán érkezett meg Kisvárdára. Kirill Keker vezetőedző az Aksu ellen 3–2-re megnyert kupameccsen a nemzetközi mérkőzéshez képest a teljes kezdő tizenegyét kicserélte, ami elsősorban pihentetés miatt lehetett, mégis felvetődik a kérdés, mennyi változtatást tervezhetnek a vendégek csütörtökre.

– Náluk a rotáció került előtérbe, igyekeztek rápihenni a visszavágóra. Az ellenfél a legerősebb csapatával fog kiállni. Vannak nagyon jó képességű játékosaik, mondhatjuk őket extrának, vagyis bármikor képesek olyan villanásra, ami eldönthet mérkőzést. Biztosan kiélezett mérkőzés lesz és még egyszer mondom, úgy kell pályára lépnünk, mintha 0–0-ról kezdődne a párharc – hangsúlyozta a szakember.

A tréner hozzátette, bízik benne, hogy telt ház fogadja őket csütörtök este és a kisvárdai szurkolók is megtapasztalják a nemzetközi meccs varázsát. 

Fontos emlékeznünk rá, hogy ettől az idénytől nincs idegenben lőtt gólszabály, tehát, ha a visszavágó rendes játékidejének végén összesített döntetlen az állás, hosszabbítás következik.

A párharc első mérkőzése előtt kijelölték a visszavágó játékvezetőit is, akik Ciprusról érkeznek. A meccset a 33 éves Chrysovalantis Theouli vezeti, az ő segítői asszisztensként Michael Soteriou és Pavlos Georgiou lesznek. A tartalékjátékvezetői szerepkört Georgious Nikolaou tölti majd be. A Transfermarkt és a Soccerway statisztikái szerint első számú játékvezetőként ez lesz Theouli első felnőtt nemzetközi mérkőzése. Korábban negyedik számú játékvezetőként közreműködött már vezető bíróként, egyébként legutóbb, június 14-én a Wales–Gibraltár U21-es Európa-bajnoki selejtezőt vezette.

Labdarúgás: Európa-konferencialiga, 2. selejtezőkör, visszavágó
Kisvárda Master Good–Kajrat Almati (kazah)
Csütörtök, 18, Vérkerti Stadion

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában