Kisvárda Master Good

2022.07.27. 13:56

„Minden rendben lesz csütörtökön” – Ötvös Bence

Ötvös Bence arra készül, hogy a Kajrat a visszavágó végén tehet fel mindent egy lapra.

Ötvös Bence bizakodva várja a visszavágót

Fotó: Szabó Miklós/NS-archív

Csapatához hasonlóan Ötvös Bence is múlt csütörtökön játszotta első nemzetközi kupameccsét. A 24 éves középpályás 86 percet játszott, nagy érdeme volt a Kisvárda 1–0-s győzelmében. Őt kérdeztük arról, hogyan várja a Kajrat elleni párharc csütörtöki visszavágóját.

A Kisvárda ugyanolyan magabiztosan teljesített Kazahsztánban, mint amit az elmúlt szezonban megszoktunk a csapattól az NB I.-ben. A pályán sem érződött a különbség?
Ugyanúgy készültünk, mintha egy sima bajnokin lépnénk pályára, igaz, a körítés más volt, hiszen repülni kellett, a nagy távolság miatt korábban utaztunk és a stadion atmoszférája sem volt megszokott, több mint tízezer ember szurkolt a helyszínen a hazaiaknak. Talán a tempón lehetett még különbséget érezni. Az elején kicsit ránk jöttek, de készültünk is rá, hogy letámadnak minket az első húsz percben. Utána jól kijöttünk a szorításból, voltak helyzeteink, ha kicsit jobban figyelünk, már az első félidőben is vezethettünk volna, mert néhányszor mögéjük kerültünk, ám a beadásaink nem voltak pontosak. A második játékrészben föléjük kerekedtünk, többet birtokoltuk a labdát, megérdemelten nyertünk idegenben.

Sőt, a hajrában is születhetett volna kisvárdai gól, hiszen csapata rendületlenül támadott, míg a kazahok egyre fáradtabbnak tűntek.
A szakmai stáb is arra hívta fel a figyelmünket, hogy az első 20-30 percet mindig megnyomja az Almati, majd a 30-45. percig kicsit leereszt, sok gólt kap abban az időszakban. Arra kellett figyelnünk, hogy az elejét bírjuk ki, a végén pedig tényleg úgy érzékeltük, hogy elfáradtak.

Ha ehhez hozzátesszük, hogy azóta játszottak egy tétmeccset, utaztak 4200 kilométert és hajtaniuk kell a fordításért, az az ön malmukra hajthatja a vizet. A körülmények miatt más játékra számít a kazahoktól a visszavágón?
Így sem fognak eszetlenül nekünk jönni, inkább kicsit kivárásra játszanak majd, aztán a végén tesznek fel mindent egy lapra. Figyelnünk kell, hogy ne kapjunk gólt, akkor nem lehet baj.

A klub történetének első, nemzetközi kupában aratott győzelme után bizonyára jó hangulatban készültek a párharc második mérkőzésére.
A hangulat jó volt, mint mindig. Ugyanúgy készültünk, mint korábban, nem lazítottunk az edzéseken – minden rendben lesz csütörtökön!

Labdarúgás: Európa-konferencialiga, 2. selejtezőkör, visszavágó
Kisvárda Master Good–Kajrat Almati (kazah)
Csütörtök, 18, Vérkerti Stadion
Az első meccs eredménye: 1–0, a Kisvárda javára.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában