Ünnepi megemlékezés

6 órája

Tuzséron a hazaszeretetre hívták fel a figyelmet

L. Tóth Lajos

Ferkovics Tibor, Klicsu Ferenc és dr. Tilki Attila

Forrás: Wachteinheim József archívuma

Tuzséron a Lónyay Menyhért Általános Iskola tanulói adtak az ünnepi műsort. A műsorban a fiatalok felidézték a pesti srácok szerepét és a hallgatóság figyelmét a hazaszeretetre hívták fel. A 200 ezer magyar, aki menekülni kényszerült vajon hányszor énekelte a diákok műsorában is elhangzó magyar nótát: „Magyarok szép hazája,te vagy az én hazám, Virágos réted,kéklő bérced vígan mosolyog rám, Tiszába hajló fűzfa,szelíd alföldi táj, A nagy világon bárhol járok,lelkem csak hozzád száll” A kínzó hazaszeretet érzését a beszédemben is idézett Torontóban íródott Faludy György
1956, te csillag verse nagyszerűen érzékelteti. 
„mentünk a kétszázezerrel: nem bírok újabb börtönt, s ha nem is jött velem: Árpád óta bennem lakik az ország,minden völgyét meg dombját ismerem”. Mi a bajban mindig összefogunk, odaállunk a másik mellé, példát veszünk hős elődeinkről. Mi a bajban soha nem adjuk fel, mi a bajban mindig harcolunk és a végén mindig győzünk, mert nekünk  a szabadság életösztön - írta a közösségi oldalán dr. Tilki Attila országgyűlési képviselő.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában