Kocsord

2 órája

Gyermekek mérték össze tudásukat

Minden résztvevő értékes ajándékkal távozott az eseményről.

M. Magyar László

A verseny résztvevői, a szervezők és a gyermekeket elkísérő szülők

Fotó: Bihari János

Hagyomány már, hogy minden évben szeptember végén a gyermekeknek rendez horgászversenyt a kocsordi Iskola-tó üzemeltetője, Bihari János. 

Nem rettentek vissza 

Így volt ez szeptember 28-án, szombaton is. Az aggasztó időjárás-előrejelzés ellenére szép számmal érkeztek a gyerekek a meghirdetett viadalra. A tógazda lila hagymás zsíros kenyérrel, mézes puszedlivel, keksszel várta az ifjú horgászokat, illetve a hozzátartozókat. 

Mátészalkai győztes 

– Huszonnégyen neveztek a háromórás versenyre, az indulók között szép számmal voltak lányok is. Szerencsénk volt, a borús idő ellenére megúsztuk eső nélkül a rendezvényt – tájékoztatta szerkesztőségünket Bihari János. 

– Az ifjú titánok nagy érdeklődéssel várták az eredményhirdetést, a díjakat, illetve a vándorserleget. Minden résztvevő értékes ajándékkal távozott az eseményről. 
– Az első 3 helyezett kiemelt díjazásban részesült. A verseny fő szponzora Varga Albert (Albi horgászbolt, Mátészalka) volt, neki köszönhetjük, hogy sikerült minden gyermeket megajándékozni. Albert a szervezésben, illetve a rendezésben is sokat segített, végig ott volt velünk a versenyen. Meglepetésünkre az első helyen egy ifjú hölgy végzett, a mátészalkai 13 éves Bartha Barbara. A következő meglepetést szintén ő szerezte egy nemes gesztussal. 

Emberségből jeles 

– Barbara, a győztes kislány ugyanis a vándorserleg átadásánál bejelentette, hogy a következő 6 hónapra a kupát átengedi a versenyre először nevezett Katona Krisztián 9 éves kocsordi 3. generációs ifjú horgásznak. Felemelő érzés volt látni ezt a szép emberi gesztust, emberségből jelesre vizsgázott Barbara – tette hozzá Bihari János.

A végeredmény

1. Bartha Barbara (Mátészalka, 13 éves), 2. Zsoldos Martin (Mátészalka, 12 éves), 3. Jónás Miklós Renátó (Kocsord, 10 éves). 
A legfiatalabb versenyző: Lakatos Tamás (Kocsord, 5 éves). 
A legmesszebbről érkezett versenyző: Kelemen Eliza Léna (Túristvándi, 7 éves). 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában