Kosárlabda, NB I/B Piros-csoport, Hübner Nyíregyháza BS

2 órája

Fontos győzelmet aratott a Blue Sharks

Az eddig veretlen BKG PRIMA Akadémia skalpját gyűjtötte be a Nyíregyháza.

Tyreke Locure (11) ezúttal is remekelt.

Fotó: Hübner Nyíregyháza BS

A debreceni fájó fiaskó után hazai pályán a bajnokság egyik élcsapata, a BKG PRIMA Akadémia ellen próbált javítani a Hübner Nyíregyháza BS. Mint ismert, a szabolcsiak egy győzelem mellett két vereséggel, míg a vendégek három győzelemmel a hátuk mögött várták a feldobást.

Határozottan kezdett a házigazda, Tyreke Locure, Bonifert Bendegúz és a csereként beszálló Komma László is hozzátette a magáét, s habár nem sikerült megtörni a vendég egylet lendületét, hatpontos nyíregyházi előnnyel kezdődött a második tíz perc.

A folytatásban elkezdtek beesni a Hübner triplái, Nagy Simon ihletett perceket fogott ki, de Komma is elsüllyesztett újabb két trojkát, miközben Végső Bálint védekezésben jeleskedett, ezzel hamar húsz pont körülire nőtt a Kék Cápák fórja, sőt három és fél perccel a nagyszünet előtt át is lépte ezt a lélektani határt a differencia. 

A harmadik felvonás elején kissé bennragadt az öltözőben a Blue Sharks, ám a játékrész közepe újfent a házigazdáé volt, Nagy, majd Komma triplája nyugtatta meg a kedélyeket, ellenben a negyed vége már inkább a vendégekről szólt; a szigetszentmiklósiak légiósa Winn ugyanis mindig a legjobbkor dobott kosarat, vagy éppen találta meg üresben valamelyik csapattársát.

A záró tíz percben nagyot küzdött mindkét gárda, a BKG próbált visszajönni a meccsbe, miközben a Hübner tartotta tíz-tizenkét pontos előnyét, ami végül azt eredményezte, hogy 90–78-ra meg is nyerte a mérkőzést.

Kosárlabda: NB I/B Piros-csoport, 4. forduló

Hübner Nyíregyháza BS–BKG PRIMA Akadémia 90–78 (25–19, 29–14, 16–25, 20–20)
Nyíregyháza, Continental Aréna, v.: Sörlei, Marton, Dr. Nagy
Nyíregyháza: Nagy 23/12, Locure 20/3, Boljos -, Bonifert 8, Tarján 2. Csere: Komma 31/12, Végső 6/3, Hibján -. Vezetőedző: Merim Merim Mehmedovic.
BKG PRIMA: Nagy Be 5, Nagy Bo 27/9, Büki -, Galambos 12, Winn III. 28/9 Csere: Fábián 6, Arnóczi -, Bohunicky -, Szeleczki -. Vezetőedző: Nagy Ágoston.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában