Nyíregyháza

2024.09.02. 13:09

Heten vasdiplomájukat vették át az egyetemen

A Nyíregyházi Egyetem új tanéve még augusztusban elkezdődött: az előző hónap utolsó napján az intézmény zsúfolásig telt Kodály Zoltán Kulturális Centruma adott otthont a tanévnyitó ünnepi szenátusi ülésnek.

L. Tóth Lajos

Fotó: Sipeki Péter

Az ünnepségen jubileumi okleveleket adtak át a Nyíregyházi Egyetem jogelődjeiben korábban diplomázottak részére. Aranydiplomát az 50 éve, gyémántdiplomát a 60 éve, vasdiplomát a 65 éve, rubindiplomát a 70 éve, illetve márványdiplomát kaphattak a 75 vagy több éve végzettek. A 185 jublileumi diplomás (157 arany, 12 gyémánt, 8 rubin és 7 vas diplomás) közül 111-en vették át személyesen jubileumi okleveleiket.

Köszöntötték az új oktatókat, okleveleiket dr. Szabó György rektor adta át: dr. Kompár-Rőmer Judit  főiskolai docens (Zenei Intézet), 

Radnai Dániel Szabolcs tanársegéd (Nyelv- és Irodalomtudományi Intézet), dr. Sikolya-Kertész Kinga egyetemi docens (Matematika és Informatika Intézet), Bolya Dániel mesteroktató (Zenei Intézet), Tarnóczy Zalán Mátyás mesteroktató (Testnevelés és Sporttudományi Intézet), Rajna Beatrix   mesteroktató (Testnevelés és Sporttudományi Intézet), Sajgó László mesteroktató (Testnevelés és Sporttudományi Intézet), Lábas István  tanársegéd (Gazdálkodástudományi Intézet), Darin Sándor József mesteroktató (Gazdálkodástudományi Intézet), Stuart Douglas Hemphill anyanyelvi lektor (Nyelv- és Irodalomtudományi Intézet).

A 2023/2024-es tanévben Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjban részesültek a Nyíregyházi Egyetemen, ezért részükre tanúsítványt adott át az egyetem rektora: László Regina osztatlan tanárképzési szak, magyartanár (általános iskolai) és angol nyelv és kultúra tanára (általános iskolai)

Baku Laura osztatlan tanárképzési szak, ének-zene tanár és magyartanár (általános iskolai), Kövér Adrienn osztatlan tanárképzési szak,     magyartanár (általános iskolai) és történelemtanár és állampolgári ismeretek tanára (általános iskolai), Székely Zsófia alapképzési szak, gazdálkodási és menedzsment. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában