Táborozás

2024.08.27. 18:46

Szigligeti táborozás: a nyolcadik is élménydús volt

L. Tóth Lajos

Forrás: Fotók: nyirvv.hu

„Élménydús táborozásunk első napján elfoglaltuk a 8 ágyas házainkat, berendezkedtünk, délután lementünk a strandra, és rögtön belevetettük magunkat a szokatlanul meleg Balatonba. Rengeteget úsztunk, játszottunk” – olvasható a nyíregyházi Arany- és Apáczai-iskola diákjainak élménybeszámolójában, amit a nyirvv.hu-n tették közzé. 

„Másnap zenés ébresztőt kaptunk és az úti cél a Sárvári Termálfürdő volt. Sok különböző medence és csúszda állt a rendelkezésünkre. Kedden Tapolcára látogattunk, ahol a Tavasbarlangot kerestük fel. Érdekes információkat tudtunk meg a barlangrendszer keletkezéséről idegenvezetőnktől, és egy kisfilmet is megtekintettünk a környező országok természeti látnivalóiról. Majd 73 lépcsőfok vezetett le a tóhoz, amelyben csónakázási lehetőség is volt. Kísérő tanáraink is kivették részüket az evezésből, melyet nagyon élveztünk. Fantasztikus élmény volt.

 Szerdán a Sümegi várban láttunk egy érdekes kocsi- és hintó kiállítást és egy remek lovagi tornát, melynek végén a közönség állva tapsolt. Csütörtökön ismét hétágra sütött a nap, és a nagy hőség ellenére délelőtt a Szigligeti várat vettük be. Sokunknak meggyűlt a baja az emelkedővel, és a meleggel, de ennek ellenére megbirkóztunk a feladattal. Meglett a jutalom is, gyönyörködtünk a szép kilátásban, finom kézműves fagylaltot és ajándékokat vettünk, végül egy solymászbemutatót láttunk. Az utolsó nap a pakolással és búcsúzással telt. Szomorúan vettük tudomásul, hogy elrepült az idő, haza kell indulnunk. Bár ezen a héten az augusztus szokatlan meleget hozott, azért nagyon jól éreztük magunkat a rengeteg programnak köszönhetően. Reméljük, hogy máskor is lehetőségünk lesz itt táborozni”.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában