Szamuráj

2024.08.04. 13:33

Őrizetben a benki szamuráj

A férfi egy házilag készített, rozsdás szamurájkarddal támadt a rendőrökre.

Szon.hu

A kard családi örökség, még a férfi apja készítette

Fotó: police.hu

Egy kétségbeesett édesanya hívta a rendőröket, mert fia részegen tört-zúzott az otthonukban. A 28 éves férfi lehiggadt, mire megérkeztek a járőrök, ezért csak figyelmeztetni akarták, amikor megjelent egy szamurájkarddal a kezében. Nem támadt, de felszólításra sem tette le a fegyvert, ezért a rendőrök lefújták gáz­spray-vel, majd őrizetbe vették.

Nem akarta börtönbe juttatni

– A bíróság – egyetértve a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség indítványával – egy hónapra letartóztatta a férfit – mondta el a Tényeknek Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője. A sokkos állapotban lévő édesanya sírva nyilatkozott. Azt állította, a fia dolgos ember, kéthetente jár haza, és akkor a barátaival szokta „kiengedni a gőzt”. Most ittasan borogatott a konyhában, ezért a nő kihívta a rendőröket. – Csak annyi célom volt, hogy kapjon egy kis atyai intést, nem akartam börtönbe juttatni.  A kardról az asszony elárulta: annak idején még a férje készítette, de semmi funkciója nem volt. Azt állítja, a fia nem fenyegetőzött, nem emelte fel a házi készítésű, rozsdás szamurájkardot, a rendőrök mégis elvitték a férfit. Anyja napokig telefonálgatott, mire megtalálta 28 éves gyermekét, akit végül a letartóztatási tárgyalásán látott viszont. – Nem látott, amikor bilincsben behozták. A nevén szólítottam, odafordult, és nem ismertem meg a saját fiamat, olyan meggyötört volt. Nem engedtek a közelébe – zokogott a nő.  A férfit felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsítják. Ha bűnösnek találják, akár nyolc évet is kaphat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában