Öregedés Művészete

2024.08.20. 15:20

A bibliai növényektől a túlélési technikákig

Ősszel folytatódik az Öregedés Művészete, az előadások helyszíne a nyíregyházi Váci Mihály Kulturális Központ lesz, a kezdés 15 óra.

Szon.hu

Folytatódik a népszerű előadássorozat

Fotó: Gazdag Mihály

Az évadot dr. habil. Minya Károly főiskolai tanár, a Nyíregyházi Egyetem Nyelv- és Irodalomtudományi Intézetének vezetője nyitja szeptember 19-án. A téma: Bessenyei György kora és művei. A folytatás legalább ilyen izgalmas, október 2-án Boronkay Ferencné, a botanikus kert nyugalmazott igazgatója Növények a Bibliában címmel tart előadást, 16-án dr. Kemény Lajos nyugalmazott főiskolai docens a szépkorú közlekedőkkel oszt meg túlélési technikákat. Benczúr Gyula koráról és munkásságáról hallhatnak érdekességeket Madán Xiména művészettörténész, muzeológustól október 30-án, míg november 13-án Jókai Móréletével és alkotásaival ismerteti meg a közönséget dr. Nagy Balázs főiskolai docens. Az előadássorozatot Balázs Tibor építész zárja november 27-én, a Pro Architectura-díjas szakember Nyíregyháza 19. századi polgári épületeinek felújítási lehetőségeit ismerteti. A belépés minden esetben ingyenes.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában