Borbánya

2024.07.25. 20:00

Csiszold fel a parkettát még ma éjjel!

Táncolva, mulatva dobták be a befőttes­üvegbe a maguk két fillérjét a jótékonykodók.

Szon.hu

Kesziné Csaholczi Valéria koreográfiája és instrukciói alapján tangót, merenguét és macarenát táncoltak a házigazdák

Fotó: Nagy Márk

,,Csiszold fel a parkettát még ma éjjel, csiszold fel a parkettát! A bútorokat gyorsan told szerteszéjjel, ragadd meg az ecsetet!” Ebben a formában zengte be a Borbányai Művelődési Ház nagytermét Fenyő Miklós örökzöld rock ’n’ roll szerzeménye, a Hungária együttes első nagy slágere. A különös átirat különleges apropóját egy vidám jótékonysági esemény adta. 
A nyíregyházi önkormányzat fenntartásában és a Váci Mihály Kulturális Központ (VMKK) működtetésében lévő, Margaretta utcai intézményben sokan megfordulnak: két nyugdíjas-egyesület tartja itt heti foglalkozásait, countrysok és néptáncosok koptatják a padlóját, dalárdások nótázgatnak a falai között, és akkor a különféle tárlatokról, gyermek-, kulturális, irodalmi és gasztronómiai programokról még nem is beszéltünk.

Adtak is, kaptak is

A Nyíregyházi Őszi Napfény Nyugdíjas Egyesület elnökhelyettese, Aponyi Imréné tavasszal állt elő ötletével, miszerint közösségi összefogással és persze a VMKK „áldásával”, illetve támogatásával szebbé, élhetőbbé kellene varázsolni a kulturális színteret. 
– Felismerve, hogy a bibliai özvegyasszony adományához hasonlóan, a mi „két fillérünk” is elősegítheti a fejlődést, nevezetesen egy tisztasági festést és a parketta újralakkozását, a tettek mezejére léptünk. Az egyesület tánccsoportja batyus jellegű, zenés jótékonysági összejövetelt szervezett a művelődési házban, mondván: érezzék jól magunkat, beszélgessenek, táncoljanak kedvükre mindazok, akik pár ezer forinttal támogatni kívánják a jó ügyet! Volt olyan házaspár, amely a Nyíregyházától több mint 100 kilométerre lévő Tibolddarócról jött el adni és kapni, vagyis jótékonykodni és mulatni! 

Futja az alapanyagokra

– A mintegy negyven résztvevő és a távol maradt adakozók összesen 80 ezer forintot dobtak az adomány feliratú befőttesüvegbe – mesélte a fő szervező, ötletgazda, majd így folytatta: – Ebből a forrásból bőven futja a tisztasági festéshez szükséges alapanyagokra, információink szerint a munkálatokat augusztus 20-a után végzik el a VMKK szakemberei, a maradványösszegből és a néptáncosok szívből jövő adományából pedig új lakkpizsamát kaphat a parketta. 
Aponyi Imréné elárulta azt is: a 8 tagú tánccsoport ősztől az Őszi Napfény árnyékából kilépve, önálló formációként fogja folytatni munkásságát a Borbányai Művelődési Házban. Jelenleg toboroznak: soraikba várnak minden táncolni szerető, kellemes kikapcsolódásra vágyó örök fiatalt. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában